• Pile

vijce ministara

''Obzirom na to da o pojedinim točkama postoje različiti pristupi kolegij je odlučio da se do sljedećeg održavanja sjednice pokušamo usuglasiti i završiti obveze koje su pred nama'', objasnio je razlog otkazivanja današnje sjednice Vijeća ministara, ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i naglasio kako njegov stav o sudjelovanju u radu kolegija ostaje nepromijenjen. Bevanda je kazao kako očekuje da se sjednice pripremaju i održavaju sukladno zakonu i Poslovniku o radu uz visok stupanj suglasnosti.

''Kao što je poznato, Ministarstvo financija i trezora BiH na vrijeme je pripremilo, a Vijeće ministara usvojilo proračun institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2019. godinu, kao i Odluku o privremenom financiranju za treći kvartal ove godine koja još nije usvojena, ali su sukladno zakonu isplaćene plaće za lipanj i redovito se otplaćuje vanjski dug'', poručio je Bevanda.

S obzirom na to da je Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH prije sedam mjeseci dostavljen Predsjedništvu BiH, naglašava da očekujeme da će u što skorije vrijeme biti usvojen i upućen u parlamentarnu proceduru. ''Usvajanje proračuna najbolji je način financiranja institucija BiH jer nema ograničenja kao kod privremenog financiranja niti mogućih smanjenja kapaciteta u radu'', zaključio je Bevanda. - 

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17