• Sara - Sarajevski
  • outdoormedia

primorac 4g

 I na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru, HT ERONET imao je iznimno zapažen nastup. U fokusu je bila svečana promocija 4G mreže i puštanje u rad testnoga signala. 

Također, HT ERONET predstavio je i niz svojih novih ponuda i usluga za poslovne i privatne korisnike, a još jednom je naglašena odlična suradnja sa Sveučilištem u Mostaru.

O svemu tome oglasili su se danas iz ove tvrtke priopćenjem uz izjave predsjednika Uprave HT ERONET-a Vilima Primorca.

„Svake godine, pa tako i ove, 22. put zaredom, sajam je bio prigoda za nove susrete, poslovne razgovore, dogovore, razmjenu znanja i iskustava, i u tom pogledu bilo je, uistinu, sadržajno.  Ono što bih posebno istaknuo jest da smo simbolično, upravo na Sajmu, pustili u rad 4G mrežu, a sam događaj, imao je odličan odjek u javnosti. Time smo se, zajedno s našim partnerom Ericssonom Nikolom Teslom, potvrdili kao jedan od tehnoloških lidera na ovim prostorima i, naravno, tu ne mislimo stati. Želimo u potpunosti u praksi potvrditi naš moto: Digitalna kompanija za digitalno doba“, kazao je Primorac te objasnio što ustvari podrazumijeva 4G mreža.

„4G mreža je četvrta generacija mobilne komunikacijske tehnologije i dolazi kao nasljednik 3G i 2G standarda. Donosi napredak u tehnološkom razvoju mobilnih komunikacija i predstavlja trenutno najnapredniju komercijalno dostupnu tehnologiju bežične razmjene podataka koja se najviše vidi u većim brzinama mobilnog interneta. Osnovna razlika između 3G i 4G tehnologije je u tomu što 3G koristi drugi standard za telefonske pozive, dok 4G pozive obavlja u potpunosti putem internet protokola. 4G mreže imaju veći kapacitet i veću mogućnost prijenosa podataka“ kazao je te se osvrnuo na konkretne benefite po korisnike:

Komercijalna uporaba 4G mreže

„Na 4G mreži možete, primjerice, bez čekanja na učitavanje, uživo gledati HD televizijski program, igrati online igre (bez prekida) ili ostvarivati videopozive u savršenoj HD kvaliteti. 4G mreža predstavlja puno veću kvalitetu u konzumiranju suvremenih digitalnih usluga zahvaljujući dosta većim brzinama prijenosa podataka. 4G mreža omogućava oko 10 puta veću brzinu downloada podataka i oko 20 puta veću brzinu uploada podataka, u odnosu na 3G“ kazao je Primorac.

Prema njegovim riječima 4G će za korisnike HT ERONET-a biti u komercijalnoj ponudi početkom svibnja i bit će dostupan svim korisnicima ERONET mobilne mreže. Kako bi korisnici koristili 4G, trebaju imati uređaj i SIM karticu koji omogućuju korištenje 4G signala.


Troškovi korištenja

Kako je kazao, korisnici nemaju dodatnih troškova pod uvjetom da koriste mobilni uređaj koji podržava 4G. Komercijalne usluge temeljene na novoj mreži, korisnicima HT ERONET-a bit će dostupne početkom svibnja ove godine, kada ćemo predstaviti i nove tarife koje će u potpunosti pokazati funkcionalnosti 4G mreže, naravno, uz zamjenu postojećih SIM kartica za USIM kartice.
Plan pokrivanja i vremenska dinamika proizlazi iz Dozvole, tj. Članka 21. – Obveze pokrivanja, i HT ERONET će, zasigurno, ispuniti uvjete Dozvole po pitanju pokrivanja, a kvalitetom mreže omogućit će svojim korisnicima najbolje usluge na tržištu BiH. Obveza pokrivanja govornim uslugama je 98% putnih pravaca i 90% teritorija za pet godina.

 

artinfo.ba

 

 

0
0
0
s2sdefault
  • Sara - Sarajevski

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17