• čestitke Božić 1

dn pfbih klub h

U tijeku je prva redovita sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH koja je započela izaslaničkim pitanjima a zatim i verificiranjem mandata izaslanicima u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Nakon usvojenog Dnevnog reda, izaslanici su se potvrdno izjasnili o prijedlozima zakona po skraćenom postupku da Čapljina, Ljubuški, Gradačac, Visoko, Gračanica, Srebrenik i Živinice postanu gradovi.
U iscrpnoj raspravi moglo se čuti dosta negativnih komentara te primjedbi na postojeće zakonske odredbe glede lokalne samouprave te potrebe da se isti, Zakon o principima lokalne samouprave izmijeni u korist učinkovitije lokalne samouprave a samim time i donesu jasniji kriteriji za promjenu statusa iz općine i grad.
Slijedi rasprava o Prijedlogu odluke o davanju prethodne suglasnosti za kreditno zaduženje JP ,,Elektroprivreda BlH" d.d. Sarajevo kod izvozno-uvozne banke Kine za Projekt izgradnje bloka 7 - 450 MW TE Tuzla, Prijedlog odluke o odobravanju Odluke o izdavanju garancije Federacije Bosne i Hercegovine u korist izvozno-uvozne banke Kine za kreditno zaduženje Javnog poduzeća ,,Elektroprivreda Bosne i Hercegovine" d.d. Sarajevo
Iva Tadić, predsjednik Kluba hrvatskih izaslanika u raspravi je naglasio kako Klub (izaslanici HDZ-a BiH) podržava zahtjeve koji su se danas našli na dnevnom redu no kako ipak treba razmisliti o mogućnostima izmjene zakona kada su u pitanju kriteriji i lokalna zajednica općenito.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • bestdrive

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • čestitke Božić 4

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17