• čestitke Božić 1

zeljana zovko

Zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko zajedno s grupom zastupnika Europske pučke stranke (EPP) koja djeluje u okviru grupe za međureligijski i međukulturalni dijalog održala je u petak sastanak s vjerskim vođama i svim predstavnicima glavnih političkih stranaka u Mostaru.

Zastupnica Zovko kazala je kako će se ovim posjetom Hercegovini pokušati olakšati interkulturni i vjerski dijalog, ali i doći do rješenja za Izborni zakon.

– Bosna i Hercegovina mora biti buduća članica Europske unije i treba dobiti kandidatski status, ali prije toga mora izaći iz ovog jednog zamrznutog stanja i riješiti problem Izbornog zakona, kako za Grad Mostar tako i za cijelu zemlju.
Dolaskom sa svojim kolegama htjela sam još jednom obratit pažnju na to da ova država ne može biti ostavljena sama sebi – kazala je Zovko.

Istaknula je kako je povjerenik za europsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn kazao kako se ne može očekivati ništa ako se ne formira novo Vijeće ministara, prenosi Fena.

– Formirani su domovi naroda, ali povjerenik Hahn je zajedno s povjerenicom (Federica) Mogherini rekao da se što prije moraju formirati svi nivoi vlasti kako bi Europska unija znala s kim će pregovarati. Ukoliko s bosanskohercegovačke strane ne postoje adekvatni sugovornici, onda se ni s europske strane ne može očekivati nikakav pozitivan odgovor – kazala je Zovko.

Ocijenila je kako se mora naći neki način da se urazume i stranke koje ovdje djeluju kako bi se našao kompromis i jedno normalno rješenje da bi građani Mostara, ali i cijele Bosne i Hercegovine imali jedan normalan život.

Inače, u izaslanstvu koje je u posjetu Bosni i Hercegovini nalaze se europski zastupnici iz Italije, Njemačke, Nizozemske, Slovačke i Hrvatske te djelatnici Europske pučke stranke koji intenzivno već dugi niz godina rade na interkulturnom i vjerskom dijalogu.

Zajedno s izaslanstvom Kluba zastupnika EPP-a zastupnica Zovko posjetit će i Međugorje gdje će se susresti s nadbiskupom Hoserom te se upoznati s radom zajednice Cenacolo.

 

0
0
0
s2sdefault
  • Taxi
  • bestdrive

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

  • čestitke Božić 4

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17