konf savez opcina

 

Iako je pristupanje EU-u nešto što nam tek predstoji u budućnosti i što je daleko od vrha liste svakodnevnih prioriteta vlasti u Bosni i Hercegovini, savezi općina i gradova se trebaju početi pripremati već sada. Pristupanje se ne svodi samo na fondove EU-a, ono će donijeti mnogo drugih obaveza i mogućnosti za lokalni nivo, bilo izravno iz pravne stečevine EU-a ili kroz promjene koje će nastati (i koje su već u toku) u državnom i entitetskom zakonodavstvu i praksama.

Zbog toga je danas u Sarajevu organizirana konferencija 'Utjecaj procesa pristupanja Europskoj uniji na jedinice lokalne samouprave'.

Konferencija ima za cilj upoznati predstavnike relevantnih institucija i organizacija, u čijoj su nadležnosti spomenute teme, sa nalazima izrađenih analiza i ulogom i budućim koracima saveza općina i gradova u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Nj.E. Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU u BiH, Nj.E. Andrea Rauber Saxer, veleposlanica Švicarske u BiH, Nј.E. Anders Hagelberg, veleposlanik Švedske u BiH, samo su neki od govornika na spomenutoj konferenciji kojoj nazoče i brojni predstavnici lokalnih samouprava kao naravno i vodstva saveza općina i gradova Federacije ali i Republike Srpske.

Poseban panel posvećen je iskustvima iz susjednih zemalja a kao jedan od panelista o utjecaju integracija na jedinice lokalne samouprave je i Ivan Vukadin, načelnik općine Toomislavgrad te član Povjerenstva za međunarodne veze, suradnju i EU integracije SOGFBIH.

Sudionicima je predstavljeno i Izvješće "Analiza utjecaja EU legislative na jedinice lokalne samouprave" kao i Mapa putaza sudjelovanje saveza općina i gradova u procesu pristupanja EU.

Konferencija je dostupna i on-line putem linka -->https://bit.ly/2UFpvYN

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17