• Pile

internet mob

Europska unija spremna je uložiti 30 milijuna eura za širenje interneta na zapadnom Balkanu.

Komesarka za digitalno tržište Marija Gabrijel objavila je da se radi o nepovratnim sredstvima koja se troše u okviru projekata smanjenja roming cijena unutar naše regije te prema EU.

Sredstva su odobrena u okviru Investicijskog fonda za zapadni Balkan (WBIF) i troše se za realizaciju širokomrežnog pojasa.

Gabrijel je, govoreći u Europskom parlamentu, istakla da Unija snažno podržava aktivnosti šest država zapadnog Balkana na smanjenju cijena rominga, te što jeftiniji pristup i korištenje interneta. Naglasila je da ukidanje rominga, što je EU već učinila, jeste njen cilj i za države zapadnog Balkana. No, one nisu dio Unije, te taj proces može ići samo nakon dogovora telekom operatera i vlasti unutar regiona. Ipak, Gabrijel je pohvalila nekoliko telekom tvrtka koje su samoinicijativno već značajno reducirale troškove rominga.

- Europska komisija je u stalnom kontaktu s partnerima na zapadnom Balkanu, kako bi cijene rominga bile dodatno reducirane s krajnjim ciljem da se on ukine - poručila je Gabrijel, prenosi Dnevni avaz.

0
0
0
s2sdefault

KALENDARBTN1OSMRTICE BTN1NATJECAJIPNT2

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17