predavanje zenica gospodar

FotoFENA/Vehid Begunić

Zenička razvojna agencija “ZEDA” organizirala je danas edukaciju iz preduzetništva, kojoj je prisustovalo 28 osoba iz 20 gospodarskih subjekata registriranih na području Grada Zenica.

-Sveučilište iz Viteza implementira svoj projekt 'Jačanje kapaciteta malih i srednjih poduzeća kroz poslovnu edukaciju', u sklopu kojeg provode određeni broj edukacija. Te su edukacije ponudili i nama, što smo mi i prihvatili kako bismo pomogli našim malim i srednjim preduzećima - kazao je stručni suradnik za podršku malim i srednjim poduzećima, investitorima te voditelj Implusnog kreativnog centra Agencije “ZEDA” Mirza Sikirić.

Dodaje kako su Vitežani ponudili nekoliko tema, a da su oni odabrali one za koje su smatrali da će najviše koristiti njihovim poduzetnicima.

-Odabrali smo predavanja o naplati potraživanja, jer smatramo da je to uvijek aktuelno, jer mala i srednja preduzeća imaju problem s naplatom. Tako da im je dobro da se upoznaju sa zakonskim okvirom i praksom. Druga tema je poslovno komuniciranje, što je također važna tema - smatra Sikirić.

Navodi kako je Sveučilište iz Viteza potpuno besplatno održalo ovu edukaciju za zeničke gospodarstvenike te da očekuju kako će njihov primjer slijediti još neke visokoškolske ustanove i organizacije, koja će podijeliti svoja znanja sa gospodarstvenicima.

-Gradska politika je da pojača poduzetništvo i investicijske prilike u Gradu, odnosno da ojača postojeća i omogući uslove za otvaranje novih poduzeća - ističe Sikirić.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17