ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Dugometražni film Ivana Bakrača

poslije_zime_1.jpg

 Debitantski dugometražni igrani film redatelja Ivana Bakrača "Poslije zime", nastao u koprodukciji Crne Gore, Srbije, Hrvatske i Francuske, crnogorski je kandidat za nagradu Oscar u kategoriji međunarodnog dugometražnog filma, priopćio je Hrvatski audiovizualni centar.

Hrvatski koproducent je Damir Terešak (Maxima film).

"Poslije zime" priča je o petero prijatelja iz djetinjstva u kasnim dvadesetima, koji sada žive na različitim krajevima bivše Jugoslavije i trude se održati svoje prijateljstvo unatoč udaljenosti koja ih dijeli. Suprotstavljaju se patrijarhalnom nasljeđu, ignorirajući posljedice rata i osiromašenog gospodarstva.

Film je svoju svjetsku premijeru imao u kolovozu ove godine u natjecateljskom programu East of the West na Međunarodnom festivalu u Karlovim Varima, a početkom studenog prikazuje se i na festivalu u njemačkom Cottbusu (Film Festival Cottbus).

Režiju i scenarij potpisuje Ivan Bakrač, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažerka Nataša Pantić, a za oblikovanje zvuka bili su zaduženi Dario Domitrović, Tomislav Hleb i Dušan Maksimovski. Glazbu potpisuju Alen i Nenad Sinkauz, kostimografiju Milena Miljković, a scenografiju Dragana Baćović. Uloge nose Ivona Kustudić, Ana Vučković, Momčilo Otašević, Petar Burić i Maja Šuša.

Film je nastao u produkciji Artikulacija Filma (Makedonija) i ABHO Filma (Makedonija) te u koprodukciji Akcija Film (Srbija), Biberche Productions (Srbija), Maxima Film (Hrvatska) i Arizona Productions (Francuska), i uz financijsku podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije, Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog centra Crne Gore i programa Kreativna Europa – potprogram MEDIA.

Odluku je jednoglasno donijelo izborno povjerenstvo crnogorskog Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u sastavu Ivan Marinović, Gojko Berkuljan, Goran Bjelanović, Edin Jašarović, Žana Gardašević, Radisav Jevrić i Ilija Subotić.

Nominacije za nagradu Oscar bit će objavljene 8. veljače 2022. godine, a svečana dodjela održat će se 27. ožujka, prenosi Hina.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17