ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
PO PRVI PUT

FilmarchivAustriaOpenAirAugarten.jpg

Filmski arhiv Austrije ove godine po prvi put organizuje "Proljetno kino" na dvije bečke lokacije. Jedan od vrhunaca bogatog programa od 19. svibnja do 27. lipnja je projekcija "Quo Vadis, Aida?" bosanskohercegovačke režiserke Jasmile Žbanić.

Drugi tjedan u bečkom "Proljetnom kinu" počela je projekcijom na otvorenom, uz tragikomediju "Waren einmal Revoluzzer" Johanne Moder, dobitnice nagrade "Max Ophüls" za najbolju režiju 2020. godine.

Zatim se nastavlja filmom "Epicentro", najnovijim dokumentarcem reditelja Huberta Saupera, koji iza sebe ima nominaciju za Oscar iz 2006. godine, nagrađivano ostvarenje Sabine Derflinger "Die Dohnalu", te izbjeglička dječja drama Arasha T. Riahija "Ein bisschen bleiben wir noch".

Ali, vrhuncem ovotjednog programa smatra se ostvarenje Jasmile Žbanić "Quo Vadis, Aida?", nominiran za prestižnu nagradu Oscar za najbolji strani film u 2020. godini, koji kako najavljuju organizatori "ostavlja bez riječi i daha".

Gledanje filma bit će uz nazočnost snimateljice filma Christine A. Maier i bit će upriličeno 27. svibnja u 19.30 sati u kinu na otvorenom u bečkom parku Augarten, a projekcija je planirana za 28. svibnjau 19.30 sati u Metro Kinokulturhaus, Historischer Saal, najavljeno je iz Eurocomm-PR Sarajevo.

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17