ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Mostar

miletic

U Mostaru je preminuo u 93. godini Karlo Drago Miletić. Rođen je u Mostaru 28. travnja 1928. gdje je završio osnovnu školu, gimnaziju i učiteljsku školu.

Postaje tajnik Radničkog univerziteta od 1955. do 1957. a nakon toga je izabran za direktora Kinematografskog poduzeća Mostar. ”Njegovi domeni interesa bili su vrlo široki tako da se bavio glazbom i fotografijom, a od rane mladosti ga je najviše zanimala povijest našega grada”, objavio je na Facebooku Centar za informaciju i dokumentaciju Mostar, prenosi Bljesak.info.

Iz tog interesa rodile su se unikatne knjige-biseri, prepune povijesnih podataka i zanimljivosti, a koje su postale nezaobilazna literatura svih povjesničara kojima je Mostar u žiži zanimanja. Dosta svojih radova objavljivao je u Oslobođenju, Mostu i listu Hercegovina.

Dobitnik je nagrade 14 februar Grada Mostara. Iza sebe je ostavio bogatu riznicu povijesti zabilježenu u knjigama ‘Mostar susret svjetskih kultura’, ‘Mostar – Glavna ulica’, ‘Mostar – Srednja ulica’, ‘Veliki graditelj Miroslav Loose’, ‘Glazbena škola u Mostaru’ i druge. Brojna je i kolekcija njegovih fotografija Mostara. Pogreb će biti u petak 27. studenog u krugu obitelji po želji pokojnika./HMS/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17