ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Uloga u filmu "Otac"

 

goran bogdan film otac

 

​Goran Bogdan postao je prvi hrvatski glumac u povijesti nominiran za nagradu Europske filmske akademije, poznate i kao "europski Oscar", objavila je danas EFA. Nominaciju je zaradio za ulogu u filmu "Otac" redatelja Srđana Golubovića. Do sada je za tu prestižnu nagradu nominirana bila samo jedna hrvatska glumica, Zrinka Cvitešić za ulogu u filmu "Na putu" Jasmile Žbanić 2010. godine. 

- Velika mi je čast i neizmjerna sreća što sam se našao u ovako velikom društvu. Sretan sam što je prepoznat naš rad na ovoj teškoj i osjetljivoj temi. Od prvih proba s redateljem Srdanom Golubovićem ispunjavalo me što plovimo zajedno ovako nježnim temama kao što je očinstvo i borba čovjeka za pronalaženjem u svijetu u koji ne pripada. U ovo doba gdje smo svi pomalo ‘Otac’ nominacija je poput dolaska na cilj. Meni je ova vijest svakako uljepšala ovo ludo vrijeme. Iz dubine srca sam zahvalan - izjavio je povodom nominacije Goran Bogdan koji je već nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu – FEST, Pulskom filmskom festivalu i Mostar Film Festivalu.

"Otac”, film je o čovjeku koji pješice putuje od svog sela na jugu Srbije do Beograda nakon što mu zbog siromaštva oduzmu djecu, a nastao je u hrvatskoj manjinskoj koprodukciji. Nakon što je otvorio Zagreb film festival, u kina stiže 19. studenog. No sam film nažalost nije nominiran za “europskog Oscara” ni u jednoj drugoj kategoriji. 

Bogdan se u utrci za najboljeg glumca nalazi u ljutoj konkurenciji s Viggom Mortensenom ("Falling"), Madsom Mikkelsenom ("Another Round"), Lucom Marinellijem ("Martin Eden"), Bartoszom Bieleniom ("Corpus Christi") i Eliom Germanoom ("Hidden Away"). 

Dodjela ovogodišnjih, 33. Europskih filmskih nagrada, zbog pandemijskih će se mjera održati u virtualnom izdanju 12. prosinca.​

izvor: dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17