ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Izrada grafičke mape

vares_izrada_mape.jpg

Međunarodna likovna kolonija Borovica, mjesto je ponovnog okupljanja umjetnika. Nalazeći rješenja na preporuke o  graničenjima nastalim uslijed epidemioloških mjera, a bez gubljenja kvaliteta i kontinuiteta, svoje aktivnosti prisiljeni su parcijalno izvoditi. Tako je prvog vikenda u studenom skupina umjetnika radila na najavljenoj izradi grafičke mape.

Župnik don Vlado Vrebac pozdravio je prisutne riječima dobrodošlice: „Drago mi je da u Borovici mogu ugostiti mlade ljude koji na svaki način žele čuvati našu kulturu, a posebno u ovakvom jednom predivnom okruženju kakva je Borovica. Uz ovaj lijep sunčan dan, umjetnici se mogu i ovom prirodom nadahnuti kako bi ova likovna kolonija na neki način proslavila Boga koji je vrhunski slikar i vrhunski tvorac lijepoga, ali kako bi doprinijela dobroti i ljepoti u ljudskim dušama".

Mjesto koje je početkom studenog, prije dvadeset sedam godina nestalo u plamenu i spaljeno do temelja, iz te gareži ponovo kroz crnilo otisaka grafičkih radova prepoznaje život ove jeseni i  rađa plodove umjetnosti. Crna od čađi je boja koja se dobivala sagorijevanjem drveta i smole još od davnih vremena. A tako i otisci koji su rađeni prešanjem u župnom dvoru borovičke crkve, kao da su iznikli iz svake izgorjele grede, iz spaljenih borovičkih domova i crkve. Ali linorez prešanjem ostavlja i tragove svjetlosti, bjeline i života.

mapa_vares.jpg

U slavi toga života i umjetnosti koja treba preživjeti i ovo razdolje, nastala je grafička mapa Likovne kolonije u Borovici koja će u konačnici imati 8-10 linoreza sa motivima Kraljevskog grada Bobovca, Borovice i Vareša. Radi se veoma ograničenom tiražu od petnaest primjeraka, od kojih će se jedan dio naći i u prodaji kojom se želi osigurati sponzorstvo za rad kolonije u budućnosti.


U izradi mape sudjelovali su akademski grafičari: Ana Šimić, Dubravko Tokmačić, Matea Martinović i Višeslav Lučić.
Dizajn omota je radila akad. slikarica Alisa Teletović, a urednik i voditelj je Stjepan Šimić Pepi
Prezentacija mape i ostalih aktivnosti kolonije predviđena je do kraja godine.

GRAFMAP 003 FITER_820.jpg

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17