ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
"Flora 2020."

markice_flora_i_fauna.jpg

Hrvatska pošta (HP) Mostar tiskala je dva prigodna izdanja maraka s motivima flore i faune. „Flora 2020.“ sadrži dvije marke s motivima endemskih biljaka vriskova čestoslavica i modro lasinje, autor izdanja je Vilim Parić. Svi endemi u Bosni i Hercegovini mogu se svrstati u kategoriju stenoendemi, tj. endemi koji su rasprostranjeni na uskom području.

Autor izdanja „Fauna 2020.“ je Ernesto Markota, a na markama su prikazane četiri vrste danjih leptira koji spadaju u najljepše životinjske skupine. Brodar sa žutim prugama potvrđen je na više lokaliteta i smatra se uobičajenom vrstom u Hercegovini. Dalmatinski okaš pronađen je na lokalitetu Dobrići kod Buškog jezera, a panonska preljevalica zabilježena je u sjevernoj Bosni kod Srbca. Asmanova riđa prvi put je zabilježena na lokalitetu Vještić Gora.

Flora i fauna u BiH, kao i u cijelome svijetu, ugrožena je djelovanjem čovjeka. Potrebno ju je poznavati kako bismo je zaštitili i sačuvali za buduće generacije. Ova izdanja, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu su kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba/HMS/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17