× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
Ecos
kiseljak open
  • očuvanje tradicije

IMG_7879-Copy-702x336.jpg

 

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH dr. Dragan Čović sa izaslanstvom, sinoć je u Vitezu nazočio “Večeri folklora u Prstenu”, kulturnoj manifestaciji organiziranoj od strane Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten.

Događaj je uz epidemiološke mjere održan u hotelu Central u Vitezu a predsjednik Čović je pozdravio raznolikost programa, talentiranu mladost iz cijele BiH koja vrijedno čuva tradiciju svoga naroda ali i napore koje u isti cilj ulažu gospodarstvenici okupljeni u udrugu Prsten.

„Hvala našem Prstenu na ustrajnoj zaštiti naše tradicije i povezivanju Hrvata, kako u BiH, tako i u Republici Hrvatskoj i diljem svijeta. Ovo što smo večeras vidjeli na manifestaciji „Večer folklora“ neka bude ohrabrenje i motivacija svima nama da ustrajemo i da s ponosom možemo reći da smo dostojni predstavnici hrvatskog naroda. Udruga „Prsten“ uistinu na pravi način okuplja i povezuje Hrvate, kako večeras, tako i u drugim svojim aktivnostima, na čemu im iskreno još jednom čestitam i zahvaljujem“, kazao je predsjednik Čović.

Kako je kazao predsjednik Udruge Marijan Klaić, večer zamišljena kao proslava kulture i tradicije bh. Hrvata, zbog trenutne situacije, održana je u skromnijem izdanju, ugostivši po jedno društvo iz Središnje Bosne, Posavine i Hercegovine.

Događaj je otvorila ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, suorganizator istog je Federalno ministarstvo kulture i sporta a pokrovitelj HT Eronet.

„Udruge, poput Udruge Hrvata BiH Prsten, jesu udruge koje stoje na braniku hrvatskog identiteta. Koje promiču kulturu, jezik, običaje, tradiciju, gospodarsku suradnju, a kako bi očuvali temeljne vrijednosti i jedinstvo hrvatskog naroda. I baš kako i stoji u Statutu Prstena, bez okupljanja nema sjećanja, bez potpore nema čvrstog oslonca, bez kulturnih i povijesnih vrijednosti nema bića hrvatskoga, a bez svih ovih načela nema demokratske političke kulture“, kazala je ministrica Gudeljević.

U službenom dijelu programa nastupili su HKUD Rodoč iz Mostara, KUD Tolisa te HKD Napredak iz Viteza te Travnički dvojac Braća Bralić, stoji u priopćenju na službenim stranicama HDZ-a BiH.

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.