ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Putem Zoom aplikacije

pisa_2018_travnik.jpg

 

Obrazovna dijaloška platforma „PISA 2018 i novi izazovi s kojima se obrazovanje susreće danas“ za zainteresirane sudionike s područja Travnika i okolnih općina (Jajce, Novi Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje, Donji Vakuf, Vitez, itd.)., održat će se u četvrtak, 5. studenog s ciljem predstavljanja rezultata međunarodnog testiranja PISA 2018 gdje je Bosna i Hercegovina zauzela 62. mjesto od 79 zemalja sudionika.

Sudionici će razgovarati o izazovima s kojim se obrazovanje susreće, o tome što je PISA testiranje, čemu ono služi te što iz njega možemo da naučimo.

Obrazovnu dijalošku platformu vode prof. dr Dženana Husremović, doktorica psiholoških nauka, Filozofski fakultet u Sarajevu i doc. dr Ivana Zečević, doktorica psiholoških nauka, Filozofski fakultet u Banjaluci.

Važan akcenat na obrazovnoj dijaloškoj platformi će biti stavljen na razvoj nastavničkih kompetencija i kako zajednički doprinijeti kontinuiranom razvoju profesionalne kompetencije.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, obrazovna dijaloška platforma biće organizirana online putem aplikacije Zoom u četvrtak, 5.11.2020. s početkom u 13:00h.

Svoj dolazak, zainteresirani sudionici mogu potvrditi tako što će na sljedećem linku popuniti prijavni obrazac s napomenom da je broj mjesta ograničen i da će se lista sudionika sastavljati po redu prijavljivanja. Nakon popunjavanja obrasca, sudionicima će biti proslijeđen dnevni red i link putem kojeg se mogu uključiti na Zoom platformu.

Obrazovna dijaloška platforma jedna od niza platformi koje širom BiH organiziraju UNICEF i Genesis, uz financijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini. Detaljnije informacije o projektu obrazovnih dijaloških platformi možete da pročitati na sljedećem linku.

Kontakt za dodatne informacije:
Lana Lugonja, projektni asistent, Genesis Project
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
066 315 545

 

izvor: travnickivjesnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17