ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING

Vrhovovni poglavar Katoličke crkve u BiH nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, i ovog je uskrsnog ponedjeljka, upriličio tradicionalni prijam za predstavnike političkog, kulturnog i javnog života u BiH, predstavnike katoličke i pravoslavne crkve, islamske i židovske zajednice u BiH kao i predstavnike diplomatskog kora u BiH.

Obraćajući se okupljenima kardinal Vinko Puljić je istaknuo kako ovogodišnji Uskkrs prolazi u ozračju radosnog iščekivanja dolaska Svetog oca, pape Franje. Kardinal Puljić uputio je i poruke političarima. Pozvao ih je na zaštitu čovjeka, njegova dostajanstva i imovine te vladavine prava, ali i otvaranje novih radnih mjesta i ubrzanje ueropskog puta. „Samo rad vraća dostojanstvo svakom čovjeku. Potaknite otvaranje novih radnih mjesta te ubrzajte europski put BiH kako ne bismo ostali crna rupa Europe“, poručio je nadbiskup vrhbosanski. Kardinal Puljić pozvao je odgovorne i da ubrzaju povrat nacionalizirane imovine Katoličkoj crkvi u BiH, ili da je barem zaštite od uništavanja do stjecanja uvjeta za njezin povrat.

Na tradicionalnom uskrsnom prijamu poglavara Katoličke crkve u BiH bilo je i mnogobrojno izaslanstvo HDZ BiH i dužnosnika ove stranke na svim razinama vlasti u BiH. Izaslanstvo HDZ BiH predvodio je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH, a u izaslanstvu su, uz ostale, bili i Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik Federacije BiH, Lidija Bradara, predsjedateljica Doma naroda Parlamenta F BiH i predsjednica ŽO HDZ BiH Županije Središnja Bosna, Marina Pendeš, ministrica obrane BiH.

 

ap|Artnfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17