ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Proza, poezija, eseji, fotografije, crteži

slika 1.jpg

 

Izdana je knjiga Naš glas koja objedinjuje životne priče ljudi koji čuju glasove, imaju vizije ili neka druga slična iskustva.


"Naš glavni cilj u ovoj knjizi je da glas dobiju ljudi, a ne dijagnoze i da pružimo prostor pričama, a ne tuđim interpretacijama”, poručuje izdavač.

 Knjiga je pisana na srpskom-bosanskom-hrvatskom-slovenačkom jeziku i sadrži prozu, poeziju, eseje, fotografije i crteže koje su stvarali članovi organizacija koje čine Hearing Voices Mrežu Zapadnog Balkana. Ova regionalna mreža je osnovana 2015. godine i čine je Udruženje Prostor iz Beograda, Udruženje Tavan iz Sarajeva, Dom Turnić iz Rijeke, te Društvo Kralji ulice i društvo Slišanje glasov Slovenija iz Ljubljane.

Zbirku Naš glas izdaje Udruženje Prostor iz Beograda i rezultat je projekta West Balkan Hearing Voices Network, koji je podržan od strane Fondacije Tempus u okviru programa Erasmus +.


“Osobe sa psihosocijalnim poteškoćama često su stigmatizirane i odbačene od šire javnosti, ali i od strane svojih obitelji u onom trenutku kada dobiju dijagnozu. U osnovi stoji strah od nepoznatog i manjak komunikacije koja je osnova za razumevanje i prihvaćanje. Odškrinuvši prozor u svet nesvakidašnjih iskustava, unutrašnjih doživljaja i životnih priča, nadamo se da će ova knjiga pomoći da se napravi onaj najteži prvi korak – nadmo se da će ova knjiga započeti razgovor”, priopćeno je iz Udruženja za istraživanje, edukaciju i psihosocijalnu podršku "Tavan".

Elektronsko izdanje knjige možete preuzeti na ovom linku.

slika 2.jpg

 

0
0
0
s2sdefault
  • ecos 5
  • mix pelet

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17