ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Prijavite se!

 sff.202.jpg

Sarajevo Film Festival je vodeći filmski festival u regiji Jugoistočne Europe, koji okuplja filmske profesionalace kako iz regije, tako i iz cijelog svijeta. Za vrijeme trajanja Festivala prikaže se više od 200 filmova, bude akreditirano oko 3000 gostiju, a preko 100.000 ljudi posjeti brojne festivalske programe. 

Sarajevo Film Festival već godinama otvara svoja vrata mladim entuzijastima, koji su voljni raditi kao volonteri za potrebe realizacije programa. Volontiranje je idealna prilika da se postane dio jubilarnog izdanja festivala. Sarajevo Film Festival volonterima omogućava i sticanje praktičnog iskustva organizacije događaja u profesionalnom i prijateljskom okruženju. 

Poslovi tehničke pripreme Festivala, pomoć prilikom dočeka, registracije i smještaja gostiju, te rad u Festivalskom i Press centru, samo su neke od brojnih mogućnosti koje se nude volonterima. Pored toga što postaju dio jednog velikog i uspješnog događaja, volonteri imaju priliku razvijati svoje vještine i usvajati nova znanja. 


Volonteri Sarajevo Film Festivala:

  • Odgovorni su, profesionalni, pouzdani i predani u obavljanju zadataka,

  • Točni u izvršavanju zadataka,

  • Poštuju pravila, ciljeve i vrijednosti Sarajevo Film Festivala,

  • Redovno prisustvuju edukativnim aktivnostima,

  • Spremni su na komunikaciju i saradnju sa voditeljima volontera i Festivalskim timom.

26. Sarajevo Film Festival će biti održan od 14. do 21. kolovoza uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i preporuka u skladu sa aktualnom zdravstvenom situacijom, u cilju prevencije COVID-19.

Tim Sarajevo Film Festivala je u stalnom kontaktu sa predstavnicima svih nivoa vlasti i sa nadležnim institucijama. Neprekidno se razmatraju sve moguće opcije u skladu sa situacijom i preporukama, a na prvom mjestu je sigurnost zdravlja publike, gostiju i ekipe Festivala. Sarajevo Film Festival zajedno sa Štožerom civilne zaštite Kantona Sarajevo radi na izradi protokola za publiku i goste Festivala. I volonteri će imati poseban protokol, sa detaljnim sigurnosnim uputama.

Zajednički rad volontera doprinosi posebnoj atmosferi i uspješnosti Sarajevo Film Festivala.
Želimo im dobrodošlicu i uspješan rad na 26. Sarajevo Film Festivalu od 14. do 21. augusta 2020. 

Zainteresirani za više informacija se mogu javiti na mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Volim film

Osim prijava za volotiranje, još zanimljivija prilika mladim filmoljupcima jer sudjelovanje u programu “Volim film 26. Sarajevo Film Festivala, koji se održava od 14. do 21. augusta 2020. godine.

Program VOLIM FILM omogućava filmofilima pristup projekcijama, razgovore sa autorima i drugim profesionalcima iz filmske industrije te poseban program kako bi dobili jasnu sliku o trendovima u savremenoj kinematografiji.

Sve što je potrebno za prijavu je ispuniti do 29.07. u 16:00 prijavu na ovom linku.

Prilike za odabrane

Odabrani sudjelovatelji će dobiti:

– Besplatan ulaz na najinteresantnije filmske projekcije / događaje svakog dana 26. Sarajevo Film Festivala i online program;

– Priliku da upoznaju i razgovaraju s istaknutim autorima filmske industrije;

– Priliku prisustvovati projekcijama po vlastitom izboru za vrijeme održavanja 26. Sarajevo Film Festivala.

Za sudjelovanje se mogu prijaviti kandidati stariji od 16 godina. Broj mjesta je ograničen! 

Obavezno je pročitati VOLIM FILM pravilnik na ovom linku.

 

 

Šušnjara T.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17