ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Prijave u tijeku

Stipendiranje-mladih-književnih-kritičara-kolumnista-novinara-i-studenata-750x464.jpg


Povodom Petog internacionalnog festivala književnosti Bookstan, koji se održava od 28. do 31. listopada 2020. godine, izdavačka kuća Buybook dodjeljuje dvadeset stipendija za edukativno-kritičku radionicu. Voditeljica ovogodišnje radionice je Katarina Luketić, a tema je “Kritika i istina: šta, kako i kome čitamo?“.

Vrijeme održavanja je od 25. do 31. listopada 

Aplikacije je potrebno poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 15. kolovoza 2020. godine.

Sadržaj prijave

Potrebno je da aplikacije sadrže prijavu, životopis i motivacijsko pismo i dva autorska rada iz oblasti književne kritike, esejistike, znanstvene publicistike, a u obzir dolaze i stručni i znanstveni radovi, te književne i/ili novinarske kolumne.

Online intervju

Nakon pregledanih aplikacija odabrani kandidati će do 1. rujna biti pozvani na online intervju s koordinatorima radionica nakon kojih će se do 10rujna obaviti finalna selekcija i odabranim kandidatima podijeliti zadaci.

Stipendija je namijenjena studentima/cama i književno-umjetničkim kritičarima/kama koji aktivno govore engleski jezik, pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom, te imaju od 21 do 30 godina.

Tri segmenta zadataka za odabrane učesnike

Zadaci za kandidate koji prođu obadir bit će podijeljeni u tri segmenta:

-Prva faza je pisanje teksta koji se treba dostaviti do 10. listopada, a zadatak će biti naveden u pozivnom pismu.

-Druga faza podrazumijevat će zadatke koji se tiču praćenja događaja Festivala; navedeni tekstovi bit će objavljeni na društvenim mrežama i web stranicama Buybooka i Bookstana, te na odabranim stranicama medijskih partnera.

-Treća faza je pohađanje predavanja i radionice s uglednim predavačima.

Uz Katarinu Luketić, voditeljicu ovogodišnje radionice, odabrani polaznici će pored nje će imati priliku slušati više od petnaest uglednih predavača.

Detalje poziva možete pronaći ovdje, a prijavni obrazac ovdje.

 
0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17