ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA

naff 20

Petnaesti jubilarni Festival animiranog filma u Neumu – NAFF 2020., biti će održan od 27.lipnja do 2.srpnja i to u on line izdanju, priopćila je glasnogovornica Festivala, Mija Bojčić.

„To znači da neće biti ceremonije otvaranja i zatvaranja NAFF-a kao ni umjetničkog programa koji je išao uz sve to, nego samo online prikazivanje filmova koji su ušli u natjecateljski i panorama program. Nitko od autora također neće biti prisutan u Neumu, osim pojedinih članova žirija.“ – izjavila je Bojčić za medije.

Svi filmovi će, zbog sigurnosti na Internetu i zaštite autorskih prava biti prikazani u točno određenom vremenu i putem online platformi, a bit će upriličen i live stream filmova na web stranici NAFF-a.

Petnaesti neumski Festival, osim sasvim novog i uzbudljivog formata kojeg je nametnula pandemija kovida-19, može se pohvaliti rekordnim brojem filmova prijavljenih za natjecateljsku konkurenciju.

Glasnogovornica Festivala ističe kako je na natječaj pristiglo čak 1960 filmova iz 90 zemalja svijeta.

Tako su na Festival pristigla animirana ostvarenja iz Francuske, Rumunjske, Švicarske, Portugala, Njemačke, Danske, UK, SAD-a, Kanade, Hrvatske, Kine, Izraela, Afrike, Australije….no u natjecateljski program ušlo je tek 67 filmova, a u panorami će biti prikazan 31 film.

„Aleta Rajič vršila je selekciju fimova iz cijelog svijeta, a čije produkcije nisu starije od dvije godine; filmovi će biti prikazani na profesionalnoj online platformi gdje će članovi žirija, autori filmova, predstavnici medija, ali i svi zainteresirani moći pratiti cjelokupan program NAFF-a“ – naglasila je Bojčić te naglasila kako se na ovogodišnjem Festivalu osjeti zamjetan porast autora zainteresiranih za predstavljanje na NAFF-u što daje dodatan entuzijazam, ali i potvrdu da tim Festivala odrađuje odličan posao.

Ovogodišnji stručni žiri NAFF-a  čine Antonio Costa Valente (Portugal), producent, redatelj, autor i profesor animacije; Elma Tataragić (BiH), scenaristica, profesorica scenarija i selektorica Sarajevo Film Festivala; Iva Ćirić (Srbija), umjetnička direktorica Balkanime i prošlogodišnja pobjednica NAFF-a u kategoriji nagrade Dušan Vukotić; Dragan Marijanović (BiH), novinar i književnik, te Vjeran Šalomon (Hrvatska), multimedijalni umjetnik, skladatelj i sound dizajner. Festival kao i dosad, dodjeljuje nagrade u osam kategorija, Grand prix, 2D animacija, 3D animacija, Gina-Lutke, najbolja glazba, najbolji studentski film, te nagrada za likovnost, i nagrada „Dušan Vukotić“.

Pored Neuma, projekcije ovoogdišnjeg Festivala planirane su i u Mostaru, Dubrovniku, Cetinju te Jelsi.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17