ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
'Priče iz albuma odrastanja'

zeljko ivankovic

- Nakon knjige priča za djecu "Zvjezdangrad" (1990.) koja je doživjela pet izdanja i nalazi se u programu lektire za osnovne škole te knjige "Odrastanja" (2002.), nedavno je iz štampe izišla treća knjiga priča za djecu autora Željka Ivankovića.

Riječ je o knjizi "Priče iz albuma odrastanja", a čini je 25 kratkih priča od kojih je deset objavljeno u časopisu za mlade "Cvitak" u školskoj godini 2018./19. nakon što je Ivanković kao najuspješniji autor za mlade 2017. godine dobio nagradu "Krešimir Šego".

- Pisati za mlade, za djecu uvijek je spojeno i s otkrivanjem nekih zaključanih prostora u vlastitosti bića na koje ste gotovo pa zaboravili. Ali djeca oko vas nađu ključ do tih prostora, ponude izazove i vaše je da na njih odgovorite. A to potom kod pisanja traži neki drugi i drukčiji pristup, drukčiji diskurs... Onaj na kojemu se susreće vaša i njihova valna duljina, rezonancija... - kazao je u izjavi za Fenu Željko Ivanković, koji je ovaj put iz priče sam osmislio i vizuelni identitet te knjige.

Knjigu je objavio Art Rabic Sarajevo.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17