ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
HNK Mostar

kajalisni sat hnk

Hrvatsko narodno kazalište (HNK)  u Mostaru postavilo se na svome YouTube kanalu predstavljeno "Kajališni sat", riječ je predstavljena iz kazališne sezone 2011./2012. u režiji Želimira Oreškovića, koja je stvorila obnovu "Kazališnog sata", Jasena Boke.

 U predstavi se na humorističan način podsjeća kako je biti glumac u vremenu u kojem živite. Iako je predstava s repertoarom 2011./2012. malo što se promijenilo pa je ona svakako i danas aktualna, priopćeno je iz HNK Mostar.

 "Kazališni sat" Jasena Boke je veselo didaktički komad o tome kako nastaje kazališna predstava, dok je "Kajališni sat" s podnaslovom "Biti ili ne biti", progovarao io svom konačnom kajanju što je njihov životni poziv gluma, u vremenu kada su oni koji rade ovaj posao u nezavidnoj poziciji, odnosno u pozicijama svih onih koji rade, a ne znaju kada će biti plaćeni za taj posao.

 Za pouzdanost u ovu predstavu, Sanda Krgo Soldo je na 10. međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“ 2012. godine dobio nagradu „Mala liska“, a osim nje predstavili su je Jelena Kordić Kuret, Robert Pehar, Dragan Šuvak i Velimir Pšeničnik Njirić ,

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17