ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
ZA 71 STUDENTA 101.000 KM

napredak logo zgrade

-Hrvatsko kulturno Društvo Napredak je na svojoj sjednici Središnje uprave održanoj u Jajcu, pred sami početak pandemije COVID -19 izazvane korona virusom, donijelo Odluku kojom je u akademskoj 2019./2020. godini stipendiralo 71 studenta i studenticu, za stipendije i potpore izdvojilo 101.000,00 KM, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

“U vremenu u koje prijeti svjetska gospodarska kriza, kada su osnovni zaštitni dodatci maska i rukavice, vremenu koje nosi neizvjesnost i koje je donijelo socijalno distanciranje, obustavljen je rad škola i fakulteta, zabranjeno je kretanje mlađima od 18 i starijima od 65 godina, iz dana u dan se donose nove mjere kojima bi se spriječilo širenje virusa, HKD Napredak je počeo s uplatama stipendija”, priopćeno je iz HKD Napretka.

Navode da je i širenje koronavirusa pokazalo koliko je prioritetno ulagati u zdravstveni i obrazovni sustav.

-Time još jednom pokazujemo svoj prioritet i našu misiju, bez obzira na ono što donosi sutra, da bar malo olakšamo i ublažimo svakodnevicu svojim stipendistima. Širenje virusa je pokazalo značaj koji ima ulaganje u zdravstveni sustav i obrazovanje generalno, a naši stipendisti su uvijek bili ti u kojima smo vidjeli i vidimo jedno ljepše i bolje vrijeme- priopćeno je te se dodaje:

“Mi želimo dati snagu i potporu mladim ljudima, pokazati im put kojim trebaju ići do kraja, do stjecanja diploma, doktorata i njihovog komada neba pod kojim će nastaviti živjeti, osnivati obitelji i osnaživati našu, jednu i jedinu Napretkovsku obitelj koja se otima vremenu i ostavlja svoj pečat i u onim najtežim okolnostima”, priopćeno je iz HKD Napredak.

Kako je istaknuto, Napredak je bio humanist i u ratnim vremenima bez obzira na boju kože, vjeru ili naciju, a sada je uz to i racionalista koji zna vrijednost svakog svog pojedinog stipendista.

“Brojni su e-mailovi u kojima stipendisti ističu kako im je često ovo jedina pomoć koju dobivaju, te da će im biti poticaj za učenje, rad i bolje rezultate. To i jeste smisao i želja Napretka”, priopćeno je.

Podsjećaju na izmijenjene okolnosti koje su uvjetovane globalnom pandemijom koronavirusa koja je uvjetovala korjenite promjene u djelovanju i načinu života pa tako i HKD Napretka.

-U tjednu u kojem idemo u susret najvećem kršćanskom blagdanu Uskrsu, uobičavali smo pozvati vas, ali i prije svega naše stipendiste, na naše manifestacije diljem Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ali i svijeta, ali sačekat ćemo s tim i pozvati Vas s porukom da u ovoj situaciji s kojom se svi susrećemo po prvi put, ostanete najprije zdravi, da ne izgubite duh i vjeru, da njegujete one iskonske vrijednosti koje krase svakog čovjeka, da se osvrnete oko sebe i ponudite pomoć svakome onome koji je u potrebi sukladno svojim mogućnostima, a što bi ujedno bila poruka i za sve naše sugrađane – priopćeno je te dodano:

“Budimo dobri i humani ljudi, sjetimo se jedni drugih, pozovimo, razbijmo tišine, zbližimo se riječju i djelom, a onda će oni pravi zagrljaji kojih smo trenutačno željni biti najsnažniji, kada ovo sve prođe”, poručuju iz HKD Napretka.

Pozivaju da odgovorno ponašanje i na ostanak doma.

“Ostanite doma, ostanite kući i do nekih novih susreta kojima se neizmjerno radujemo i na kojima vas očekujemo, do novih projekata na kojima ćemo raditi zajedno i gledati kroz najljepši prozor obrazovanja, znajte kako je Napredak tu i ponosan je na Vas”, stoji u priopćenju za javnost HKD Napretka./HMS/

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17