ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
PONOVLJENI POSTUPAK

traka policija

Pero Filipović (59) u ponovljenom postupku u Županijskom sudu u Novom Travniku opet je oslobođen optužbi za ubojstvo brata Mladena zbog nedostatka dokaza.

On je i 2016. godine bio oslobođen jer je Sudsko vijeće Županijskog suda zaključilo da tužiteljstvo nije dokazalo navode iz optužnice, te je ustvrdilo da postoje objektivne sumnje da se cijeli slučaj odigrao sasvim drugačije.

Ovu presudu je ukinuo Vrhovni sud FBiH i vratio na novi postupak, u kojem tužiteljstvo opet nije dokazalo krivnju.

Optužnica je Peru Filipovića teretila da je brata Mladena usmrtio 13. kolovoza 2015. oko tri sata u naselju Mratinići u općini Kreševo.

Navodi se da je on nakon kraće svađe i naguravanja čakijom zadao više udaraca bratu Mladenu u predjelu vrata i prsnog koša.

Mladen je preminuo na mjestu događaja.

Kako se navodi u optužnici, dva uboda mu je zadao u predjelu lijeve strane vrata i jedan u prsni koš i radilo se o lakšim ozljedama.

Treći ubod u desnu stranu vrata, kako je stajalo u optužnici, bio je koban za Mladena, jer mu je sječivo isjeklo karotidnu arteriju i mišiće vrata pa je preminuo na licu mjesta.

Prema neslužbenim informacijama od ranije, sukobu između dva brata Filipovića navodno je prethodila svađa zbog neraščišćenih računa oko imovine. Dvojica braće su živjela u obiteljskoj kući, ali su, usprkos činjenici da se znalo kome je što pripadalo, često dolazila u sukob.

Mještani Kreševa su pričali da je Peri, kako se njima činilo, smetalo i to što njegov brat s obitelji dođe dva puta godišnje u obiteljsku kuću. Navodno, stariji brat je Peri i financijski pomagao, ali odnosi između njih često su bili loši.

Pero je u pritvoru bio od 13. kolovoza 2015. godine do 12. svibnja 2016. godine, kada mu je rješenjem suda ukinuta ova mjera.

Ako ova presuda postane pravomoćna, on će imati pravo tražiti nadoknadu za vrijeme provedeno iza rešetaka.

Troškovi ovog postupka i naknada branitelja optuženog, s obzirom na to da je optuženi oslobođen, bit će plaćeni iz proračuna.

 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17