ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Monstrum

harald kopitz

Haraldu Kopitzu (56), osumnjičenom za tri teška ubojstva, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu je odredio jednomjesečni istražni zatvor. Tužiteljstvo, koje je protiv njega pokrenulo istragu, tražilo je, a sudac istrage zahtjev je usvojio, da mu se istražni zatvor odredi po tri osnove – zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja djela i teških okolnosti počinjenja djela. Ovo posljednje kao razlog za određivanje istražnog zatvora zadnjih se godina koristi izuzetno rijetko, odnosno samo kad je riječ o izuzetno teškim i monstruoznim zločinima kakav je ovaj za koji se sumnjiči Kopitza.

Iako je on i austrijski državljanin, tužiteljstvo nije tražilo da mu se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od bijega, jer Kopitz u Hrvatskoj ima prijavljeno prebivalište. Istraga je zbog zaštite maloljetne djece proglašena tajnom, što je uobičajena procedura kada su žrtve ili počinitelji maloljetni. Marko Ivica, odvjetnik kojeg je sud odredio Kopitzu po službenoj dužnosti, kazao je da je po službenoj dužnosti morao prigovarati zahtjevu za određivanje istražnog zatvora te da će iz istog razloga morati uložiti i žalbu, javlja Večernji.

On predviđa da bi istraga mogla potrajati dulje vrijeme, što znači da će samim time Kopitz iza rešetaka vjerojatno biti dosta dugo. Sa suda je sproveden u Remetinec. 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17