ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
NAVODI USKOKA

873x400_-_2021-07-17t075758.493.jpg

USKOK je nakon provedene istrage, pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv Olivera Čokare (47), Anđela Oršulića (35) i Gorana Bebića (41) zbog krijumčarenja 56 kilograma kokaina iz Ekvadora preko luke Ploče, piše Index.hr.

Sve je bilo pomno isplanirano, no policija ih je ipak uhvatila

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitete osumnjičenih, izvijestilo da se Čokara, Oršulić i Bebić terete da su se od ožujka 2020. do 6. ožujka ove godine povezali s nepoznatom osobom iz Ekvadora te jednim kupcem radi krijumčarenja kokaina iz Ekvadora i njegove dalje preprodaje u Hrvatskoj.

USKOK je precizirao da je Čokara sa za sada nepoznatom osobom dogovorio kupoprodaju i preuzimanje kokaina, koji je nepoznata osoba iz Ekvadora sakrila u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je jedna firma preko luke Ploče iz Ekvadora uvezla banane.

Čokara se, dodaje tužiteljstvo, radi preuzimanja kokaina odvezao iz Zagreba u Metković, gdje je kupio tri torbe, a potom u Opuzen, gdje se sastao s Oršulićem i Bebićem te im predao torbe namijenjene za prijevoz droge do kupca.

Prema tvrdnjama USKOK-a, Čokara je ostao u automobilu iz kojeg je putem radioveze nadzirao ulaz u prostor firme koja je uvozila banane kako nitko ne bi prišao kontejneru, dok su Oršulić i Bebić pomoću bušilica odstranili iz ležišta metalni lim kako bi uzeli pakete kokaina i predali ih Čokari, koji ih je trebao predati kupcu.

U tome su ih zatekli policajci koji su od Oršulića oduzeli torbu sa 17 kilograma kokaina, dok su od Bebića oduzeli torbu s jednim kilogramom kokaina. Naknadnom pretragom kontejnera pronađena je putna torba s 23 paketa, a u rashladnom uređaju 16 paketa s ukupno 38 kilograma kokaina, nadodao je USKOK. Tužiteljstvo je u optužnici predložilo produženje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika.

Dnevnik.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17