ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
MUP ŽSB

page234423.jpg

Foto: Ilustracija

Tijekom protekla 24 sata na području Srednjobosanske županije prijavljeno je 5 kaznenih djela.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanske županije koordiniranim aktivnostima uspješno su realizirali tri akcije usmjerene na borbu protiv kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime,  dana 29.04.2021.godine oko 12,40 sati u mjestu Klade, općina Donji Vakuf, policijski službenici PS Donji Vakuf u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a Travnik i timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Jajce, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili su pretres putničkog motornog vozila marke Fiat Tipo, koje koristi M.D. rođen 1987.godine iz Donjeg Vakufa. Tom prilikom pronađena je pvc vrećica sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Na osnovu operativnih saznanja do kojih se došlo u prethodnoj akciji, oko 15,45 sati u ulici Tepeđik, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su pretres kuće i pratećih objekta, kao i putničkog motornog vozila Seat Leon, koje koristi D.K. rođen 1984.godine iz Travnika. Pretres je izvršen na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina suhe zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis i digitalna vaga za precizno mjerenje.

U nastavku aktivnosti oko 18,00 sati u ulici Vajzovića sokak, općina Donji Vakuf, policijski službenici Sektora kriminalističke policije u saradnji tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i policijskih službenika PS Donji Vakuf izvršili su pretres kuće i pratećih objekta, kao i putničkog motornog vozila koje korist M.Z. rođen 1983.godine iz Donjeg Vakufa. Pretres je izvršen na osnovu naredbe općinskog suda Bugojno. Tom prilikom je pronađena određena količina materija za koju se sumnja da su opojne droge cannabis i  speed, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i jedan pištolj call. 7,62 mm marke „Beretta“ sa pripadajućom municijom.

U suradnji s nadležnim tužiteljstvom pronađene materije i vatreno oružje s pripadajućom municijom su oduzeti, a osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 9  slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST PROMETA

Evidentirano je 5 prometnih nesreća u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti prometa uručeno je ukupno 297 prekršajnih naloga, od kojih je 190 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima, priopćeno je iz Ureda MUP-a ŽSB.

Notra.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17