kartica bankomat

 

Policijski službenici Odjela kriminalističke policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u suradnji sa policijskim službenicima PS Busovača uspješno su rasvijetlili zloupotrebu bankovne kartice, kojom prilikom je oštećena umirovljenica iz Busovače.

 

Naime, u PS Busovača zaprimljena je prijava u kojoj je oštećena  navela da je prilikom korištenja bankovne kartice uočila nedostatak novčanih sredstava na njenom računu, koji je otvoren u jednoj od komercijalnih banaka.

 

Odmah po zaprimanju prijave službenici policije su pristupili poduzimanju mjera i radnji na rasvijetljavanju prijavljenog  djela. Tom prilikom je utvrđeno da je jedan od radnika zaštitarske agencije koja pruža usluge osiguranja banci u kojoj oštećena ima otvoren račun, iskoristio trenutak nepažnje i od iste neovlašteno uzeo podatke sa bankovne kartice.

 

Zloupotrebu podataka navedene, kao i određenog broja drugih klijenata banke, osumnjičeni je izvršio na način da je bez njihovog znanja i suglasnosti putem interneta izradio „lažne“ korisničke račune za sudjelovanje u internet igrama na sreću, te u više navrata izvršio uplate na račun jedne od sportskih kladionica. Ovim nezakonitim radnjama pričinjena je materijalna šteta u iznosu preko 1.500,00 KM.

 

Tijekom kriminalističke obrade osumnjičeni zaštitar A.N. rođen 1987.godine, u potpunosti je priznao izvršenje predmetnog  djela i protiv istog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

"Koristimo ovu priliku da upozorimo sve korisnike bankovnih kartica da obrate pažnju na zaštitu ličnih podataka, kako bi spriječili eventualne zloupotrebe i nastanak materijalne štete" stoji u objavi MUP-a.

 

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17