• LEDA 2

sunita kolica uhicenje

Kantonalni sud u Mostaru odredio je jednomjesečni protvor Suniti Hindić-Bošnjaković (21) osumnjičenoj za ubojstvo Nine Ivankovića.

Šta je prethodilo istom, tko je sve prisustvovao te kako je osumnjičena i pored policijske potjera uspjela prevaliti toliki put još je u sferi medijskih nagađanja i čaršijskih priča.
 
Osumnjičenoj je jučer na Kantonalnom sudu u Mostaru određen jednomjesečni pritvor. Njena braniteljica, poznata mostarska advokatica Nada Dalipagić, je kazala da će u roku od 24 sata uložiti žalbu na tu odluku.

"Sud je uvažio prijedlog Tužilaštva o pritvoru, a mi se naravno nismo slagali. Smatrali smo da niti ima kuda pobjeći, niti je u stanju zbog lomova. Ona nije do sada ni osuđivana", kazala je Dalipagić.
Sigurno je da je u petak na Buni, južno od Mostara, oko 7:15 ubijen Nino Ivanković (1964.) Odmah je kazano da je riječ o nasilnoj smrti te da mostarska policija traga za počiniteljima. Brzo se pročulo da je to mlađa ženska osoba, a mediji su počeli objavljivati fotografije "fatalne Sunite".

Sunita Hindić-Bošnjaković (1997.) predala se tu večer oko 20 sati policajcima u Turbetu kod Travnika, a rano ujutru narednog dana prebačena je u Mostar. Sve je iznanadilo da se pojavila polomljenih nogu. Izvori bliski istrazi kazali su da je izjavila kako je do ubistva došlo nehotično.
 
Mostarska policija predala ju je Tužilteljstvu noseći je uz stepenice u invalidskim kolicima, dok je osumnjičena bila pokrivena narandžastom maramom. Dok nadležni ne izlaze sa službenim informacijama čaršija se bavi odnosom osumnjičene i ubijenog, motivima te posebno načinom kako je došla do rodnog Travnika. 
0
0
0
s2sdefault
  • Taxi

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

+387 (0) 62 349 560

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2019 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17