× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti

mousse slastica

NJEGOVO VELIČANSTVO- ČOKOLADNI MOUSSE

Ovo je stvarno brzinski recept gotov u 10 minuta, može ga pripremiti svatko i ima dovoljno za sve. Ovo je idealan desert za one koji ljeti ne vole paliti pećnice, jer ovaj recept ne zahtijeva nikakvo pečenje.

 

POTREBNI SASTOJCI:
- 300 grama tamne čokolade
- 3 cijela jaja
- 50 g šećera
- 1 žlica kakao praha
- 300 ml tekućeg šlaga

Priprema:

1. Čokoladu otopite na pari ili u manjem loncu na jako laganoj vatri. Otopljenu čokoladu maknite s vatre i ostavite da se malo prohladi.
2. Mikserom izmiksajte cijela jaja i šećer, miksajte sve dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena.
3. Zatim u smjesu dodajte otopljenu čokoladu i kakao (kakao prosijte kako ne bi bilo grudica). Sve zajedno dobro izmiksajte da dobijete kremastu smjesu.
4. Posebno izmiksajte šlag, pa ga zatim uz pomoć špatule ili kuhače dodajte u kremastu smjesu čokolade. Miješajte lagano kružnim pokretima dok vam se sve lijepo ne spoji i dok ne dobijete pjenastu kremu.
5. Kremu ulijte ili uz pomoć žlice premjestite u 7 čaša po želji, ostavite u frižideru da se hladi barem sat vremena.

 

Mousse prije posluživanja ostavite kratko na sobnoj temperaturi, bit će ukusniji.
Ukrasite šlagom po želji, čokoladom, sezonskim voćem ili svježim listićima mente, a jednako je fin i sam.

U slast!

Nikolina J

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST

mousse slastica

NJEGOVO VELIČANSTVO- ČOKOLADNI MOUSSE

Ovo je stvarno brzinski recept gotov u 10 minuta, može ga pripremiti svatko i ima dovoljno za sve. Ovo je idealan desert za one koji ljeti ne vole paliti pećnice, jer ovaj recept ne zahtijeva nikakvo pečenje.

 

POTREBNI SASTOJCI:
- 300 grama tamne čokolade
- 3 cijela jaja
- 50 g šećera
- 1 žlica kakao praha
- 300 ml tekućeg šlaga

Priprema:

1. Čokoladu otopite na pari ili u manjem loncu na jako laganoj vatri. Otopljenu čokoladu maknite s vatre i ostavite da se malo prohladi.
2. Mikserom izmiksajte cijela jaja i šećer, miksajte sve dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena.
3. Zatim u smjesu dodajte otopljenu čokoladu i kakao (kakao prosijte kako ne bi bilo grudica). Sve zajedno dobro izmiksajte da dobijete kremastu smjesu.
4. Posebno izmiksajte šlag, pa ga zatim uz pomoć špatule ili kuhače dodajte u kremastu smjesu čokolade. Miješajte lagano kružnim pokretima dok vam se sve lijepo ne spoji i dok ne dobijete pjenastu kremu.
5. Kremu ulijte ili uz pomoć žlice premjestite u 7 čaša po želji, ostavite u frižideru da se hladi barem sat vremena.

 

Mousse prije posluživanja ostavite kratko na sobnoj temperaturi, bit će ukusniji.
Ukrasite šlagom po želji, čokoladom, sezonskim voćem ili svježim listićima mente, a jednako je fin i sam.

U slast!

Nikolina J

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više