× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • ''Duvanjski kobasičari''

kobasica.jpg

 Šesto izdanje Međunarodne smotre i izbor najkvalitetnije kobasice i salame za 2025. godinu održat će se 1. ožujka u Eko selu ''Grabovica'', kraj Tomislavgrada, u organizaciji Udruge ''Duvanjski kobasičari''.

Stručni ocjenjivački tim predstavljat će suci istančanog okusa iz BiH, Hrvatske i Slovenije a među njima će biti Tomislav Špiček jedan je od najpoznatijih kuhara u Hrvatskoj te ovogodišnji pobjednik sedme sezone hrvatskog MasterChefa Ante Vukadin.

Prikupljanje uzoraka vršiti će se od 15. do 21. veljače u Eko selu Grabovica i na  benzinskoj crpki Dukić.

Prilikom ocjenjivanja, po  riječima  predsjednika Udruge Duvanjski kobasičari Marka Jurčevića, i ove godine uzorci će se fotografirali.

- Gledat će se vizualni kontakt, kobasica mora biti glatka i ravnomjerna osušena. Drugi kontakt je prerez da se vidi kako je raspodijeljena masnoća i meso unutar kobasice i treći najvažniji sud je okus gdje se gleda njena isušenost, koliko soli i ljutine ima unutar nje - kazao je Jurčević.

Ocjenjivanje će se vršiti u više kategorija i to: domaća duvanjska kobasice u prirodnom ovitku, domaća duvanjska kobasica u umjetnom ovitku, salama, ostale kobasice i salame gdje spadaju divljač, kulen i kulenova seka, Istarska kobasica i salame, a prvi put će se ocjenjivati i Baranjska kobasica.

Inače, Udruga ”Duvanjski kobasičari” Tomislavgrad je osnovana u cilju promicanja, razvitka, unaprjeđenja i njegovanja tradicijskih gastronomskih običaja duvanjskog kraja.

- Cilj ovakve manifestacije da za nekoliko godina imamo brend koji će se zvati Duvanjska kobasica - kazao je predsjednik u Jurčević.

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • ''Duvanjski kobasičari''

kobasica.jpg

 Šesto izdanje Međunarodne smotre i izbor najkvalitetnije kobasice i salame za 2025. godinu održat će se 1. ožujka u Eko selu ''Grabovica'', kraj Tomislavgrada, u organizaciji Udruge ''Duvanjski kobasičari''.

Stručni ocjenjivački tim predstavljat će suci istančanog okusa iz BiH, Hrvatske i Slovenije a među njima će biti Tomislav Špiček jedan je od najpoznatijih kuhara u Hrvatskoj te ovogodišnji pobjednik sedme sezone hrvatskog MasterChefa Ante Vukadin.

Prikupljanje uzoraka vršiti će se od 15. do 21. veljače u Eko selu Grabovica i na  benzinskoj crpki Dukić.

Prilikom ocjenjivanja, po  riječima  predsjednika Udruge Duvanjski kobasičari Marka Jurčevića, i ove godine uzorci će se fotografirali.

- Gledat će se vizualni kontakt, kobasica mora biti glatka i ravnomjerna osušena. Drugi kontakt je prerez da se vidi kako je raspodijeljena masnoća i meso unutar kobasice i treći najvažniji sud je okus gdje se gleda njena isušenost, koliko soli i ljutine ima unutar nje - kazao je Jurčević.

Ocjenjivanje će se vršiti u više kategorija i to: domaća duvanjska kobasice u prirodnom ovitku, domaća duvanjska kobasica u umjetnom ovitku, salama, ostale kobasice i salame gdje spadaju divljač, kulen i kulenova seka, Istarska kobasica i salame, a prvi put će se ocjenjivati i Baranjska kobasica.

Inače, Udruga ”Duvanjski kobasičari” Tomislavgrad je osnovana u cilju promicanja, razvitka, unaprjeđenja i njegovanja tradicijskih gastronomskih običaja duvanjskog kraja.

- Cilj ovakve manifestacije da za nekoliko godina imamo brend koji će se zvati Duvanjska kobasica - kazao je predsjednik u Jurčević.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više