× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • 'Future Chefs'

Future_Chef_LTP-46.jpg

Sarajevski kiseljak je pokrenuo inicijativu "Future Chefs" – kuharsko natjecanje namijenjeno mladim talentima iz cijele zemlje. Suradnja i sudjelovanje srednjih ugostiteljskih škola iz Hadžića, Mostara i Banje Luke otvara novo poglavlje u promociji i očuvanju tradicionalne bosanskohercegovačke kuhinje, istovremeno potičući inovacije i kreativnost među mladim kuharima.

Projekt pruža priliku srednjoškolcima da se, uz podršku svojih mentora - profesora, okušaju u pripremi predjela, glavnog jela i deserta, dajući tradicionalnim receptima moderni zaokret uz korištenje  Sarajevskog kiseljaka kao posebnog sastojka. Za sudjelovanje, svaka od škola dobiva financijska sredstva za nabavku opreme za rad škole, dok će pobjednička ekipa primiti dodatna sredstva, potičući tako daljnji razvoj mladih talenata.

 

1-Future-Chefs_KV.jpg

„Projekat "Future Chefs" predstavlja prirodni tijek djelovanja Sarajevskog kiseljaka koji je neizostavni dio svakodnevnice, života i kulinarskog nasljeđa Bosne i Hercegovine. Ovaj projekt je prilika da se budući kuhari istaknu, eksperimentiraju i pokažu kako tradicionalna jela mogu dobiti novi život kroz inovativne pristupe. Još od 1891. godine, Sarajevski kiseljak je neizostavan dio naših trpeza širom zemlje. Za nas, podrška obrazovanju i razvoju mladih talenata nije samo ulaganje u budućnost gastronomije, već i u budućnost našeg društva. Radujemo se što će učenici iz Hadžića, Mostara i Banje Luke, imati priliku, da izvan okvira škole, široj publici pokažu svoje vještine“, izjavio je Stipe Bevanda, direktor Sarajevskog kiseljaka.

Jedinstvenu kulinarsku priču "Future Chefs" i takmičenje mladih kuhara moguće je pratiti na društvenim mrežama Sarajevskog kiseljaka: Facebooku, Instagramu i YouTube kanalu te tako podržati novu generaciju budućih kuhara.

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • 'Future Chefs'

Future_Chef_LTP-46.jpg

Sarajevski kiseljak je pokrenuo inicijativu "Future Chefs" – kuharsko natjecanje namijenjeno mladim talentima iz cijele zemlje. Suradnja i sudjelovanje srednjih ugostiteljskih škola iz Hadžića, Mostara i Banje Luke otvara novo poglavlje u promociji i očuvanju tradicionalne bosanskohercegovačke kuhinje, istovremeno potičući inovacije i kreativnost među mladim kuharima.

Projekt pruža priliku srednjoškolcima da se, uz podršku svojih mentora - profesora, okušaju u pripremi predjela, glavnog jela i deserta, dajući tradicionalnim receptima moderni zaokret uz korištenje  Sarajevskog kiseljaka kao posebnog sastojka. Za sudjelovanje, svaka od škola dobiva financijska sredstva za nabavku opreme za rad škole, dok će pobjednička ekipa primiti dodatna sredstva, potičući tako daljnji razvoj mladih talenata.

 

1-Future-Chefs_KV.jpg

„Projekat "Future Chefs" predstavlja prirodni tijek djelovanja Sarajevskog kiseljaka koji je neizostavni dio svakodnevnice, života i kulinarskog nasljeđa Bosne i Hercegovine. Ovaj projekt je prilika da se budući kuhari istaknu, eksperimentiraju i pokažu kako tradicionalna jela mogu dobiti novi život kroz inovativne pristupe. Još od 1891. godine, Sarajevski kiseljak je neizostavan dio naših trpeza širom zemlje. Za nas, podrška obrazovanju i razvoju mladih talenata nije samo ulaganje u budućnost gastronomije, već i u budućnost našeg društva. Radujemo se što će učenici iz Hadžića, Mostara i Banje Luke, imati priliku, da izvan okvira škole, široj publici pokažu svoje vještine“, izjavio je Stipe Bevanda, direktor Sarajevskog kiseljaka.

Jedinstvenu kulinarsku priču "Future Chefs" i takmičenje mladih kuhara moguće je pratiti na društvenim mrežama Sarajevskog kiseljaka: Facebooku, Instagramu i YouTube kanalu te tako podržati novu generaciju budućih kuhara.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.

Saznajte više