× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • 26 GODINA RADA

SNJEZANA_bodulovic.jpg

Ljubav dolazi u raznim oblicima i nemoguće je nabrojati sve njene vrste. Novotravnička frizerka Snježana Bodulović od malih nogu gaji ljubav prema frizurama, a u 26 godina rada u Novom Travniku zavoljela je svoj posao, svoje klijente i naš grad. Malo je poznato da ova simpatična frizerka radi u salonu Elegant koji u našem gradu postoji već 60 godina, a nikada nije promijenio lokaciju niti ime. U nastavku donosimo priču o novotravničkoj frizerki koja je osvajala brojna odličja na međunarodnoj i domaćoj frizerskoj sceni, ali i što planira tijekom ove godine s obzirom da salon slavi 60 godina uspješnog rada..

Godina je 1964., a Novotravničani dolaze na najbolje frizure u gradu, u frizerski salon u ulici Ljudevita Gaja na broju 37. Godina je 2024., a priča i dalje ista. Novotravničanke, a i pojedini Novotravničani u sigurnim su rukama jer dolaze u isti salon koji odiše poviješću. Sam udisaj zraka u salonu vraća uspomene duge 60 godina, a kao na filmskoj traci smjenjuju se klijenti. Jedni ulaze, drugi izlaze, a svi imaju nešto zajedničko. Osmijeh i dozu elegenacije koji im pruža salon Elegant..

Novotravnička frizerka Snježana Bodulović poznata je svima, ne samo Novotravničanima, nego i široj javnosti koja se zanima za uspjehe najboljih frizera naše zemlje. Iako je rođena Travničanka i Novi Travnik je njen grad jer već punih 26 godina brine o izgledu naših sugrađana.

Početak kao početak svaki je težak i donosi razne izazove. Snježana je tako odlučila upisati srednju medicinsku školu, no već nakon kratkog vremena frizerstvo je pronašlo nju. Ističe kako ju je na taj potez nagovorio tadašnji dečko, a današnji suprug, no frizerstvo se ne može tek tako dogoditi jer frizerstvo treba živjeti.

Kao djevojčicu privlačio ju je miris frizerskog salona, oduvijek ju je zanimalo što se to tamo događa i kako zapravo vještinama prstiju stvoriti najljepše kreacije. Nakon srednjoškolskog obrazovanja u Zagrebu i završene frizerske škole život ju je doveo u Novi Travnik, u salon Elegant u kojoj je tada radila njena svekrva, Kamila Bodulović. Sve se nekako izmijenilo i prošlo, no Elegant i Snježana ostali su na istom mjestu.

 

IMG_3704.jpg

Treba istaknuti kako je svoje prve natjecateljske korake u svijetu frizerstva ostvarila upravo u Zagrebu, kao učenica Obrtničke škole za osobne usluge. Već na prvom natjecanju frizerskih škola u Hrvatskoj Snježana je osvojila odlično četvrto mjesto što je zapravo bio jak vjetar u leđa za sve ono što je postigla kasnije.

“Važnu ulogu na mom putu imala je majstorica Vlasta Telišman iz Samobora. S njom sam napravila prve frizerske korake i udijelila mi je veliko znanje. Na njenoj praksi sam imala i prvi kontakt s klijenticom, a nakon završene frizure ponosu i sreći nije bilo kraja. Jednostavno je to za mene bio poseban osjećaj.”, ističe Snježana Bodulović u razgovoru za portal Notra.ba

Kako je oduvijek težila višem, a želja za napretkom je bila velika odlučila se oprobati i u profesionalnim frizerskim natjecanjima. 2000. godine Snježana je postala članicom Udruženja frizera Srednjobosanske županije, te su nakon te godine započela natjecanja, prvo po Bosni i Hercegovini, potom regionalna, a onda i ona veća međunarodna. Razni uspjesi 2015. godine donijeli su Snježani priliku i da predstavlja našu zemlju na Europskom prvenstvu, a dvije godine kasnije osvojila je drugo mjesto što joj je donijelo nastup na Svjetskom frizerskom prvenstvu (2017.). Ova neumorna, simpatična i energična frizerka nastupila je i Svjetskom prvenstvu 2022. godine, a potom i na istom natjecanju 2023. gdje je sa svojom ekipom bila sedma u svijetu!

SNJEZANA_bodulovic.jpg

Unatoč nastupima na velikim scenama Snježana ističe kako je zapravo najteže natjecati se pred svojim ljudima, a naglašava kako svaki rezultat i svako natjecanje ima svoju težinu.

“Najdraže i najteže mi se bilo natjecati pred domaćom publikom, a što je bio slučaj kada je natjecanje održano u Vitezu. Ipak, uspjela sam osvojiti prvo mjesto i dva puta biti državnom prvakinjom, no pred svojom publikom zaista je stresno. Nekako mi je najlakše nastupati pred ljudima koji me ne poznaju. Svako natjecanje sa sobom donosi puno uloženog truda, vremena i suza, zaista svega bude. No, biti dijelom svjetske scene i iz jednog malog grada Novog Travnika doći do prilike predstavljati svoju zemlju, svoju županiju, svoj grad, zaista je posebna čast.”

 

Ono što mi laici ne znamo ili nismo upućeni su svakako strogoća i pravila natjecanja. Na natjecanjima se zaista gleda mnogo toga, od dužine kose, boje, tehnike rada i naravno čistoće i urednosti. Godine i godine rada Snježani su donijeli utreniranost i mirnoću, a unatoč tome što nastoji napredovati individualno, nastoji pomoći i drugim kolegama. Snježana je također i potpredsjednica Udruženja frizera, a pored svih obaveza koje ima radi i u frizerskoj i kozmetičkoj srednjoj školi gdje svoju ljubav, znanje i iskustva nastoji prenijeti na učenike.

Frizerski posao sa sobom donosi razne zanimljive situacije, ali vas na neki način i usmjeri ka određenom području. Novotravnička frizerka ističe kako su joj najdraže svečane frizure jer ju opuštaju i zaista uživa praveći ih. Ono što ovaj posao također donosi su poznanstva i prijateljstva s velikiZaista, svaki posao sa sobom nosi nešto svoje, no ukoliko radite ono što volite onda ni posao nije posao, već način života i ono što vas opisuje. Frizerstvo je Snježani donijelo mnogo toga u životu, zahvalna je na svemu, a mi možemo biti ponosni na Snježanu jer uvijek s ponosom ističe da predstavlja svoj Novi Travnik i svoje ljude. Veselimo se i najavljenoj frizerskoj reviji povodom 60 godina frizerskog salona Elegant jer kao što je naša sugovornica rekla jako je malo i većih gradova koji se mogu pohvaliti sa “živom poviješću”.

m brojem ljudi, a svi oni zaslužni su za dugovječnost rada jednog frizera. S obzirom da frizerski salon Elegant postoji već 60 godina i dio je povijesti našega grada, Snježana je ove godine odlučila to i podijeliti s građanima Novog Travnika..

“Kada sam razmišljala o tome da organiziram reviju frizura u Novom Travniku istovremeno sam istraživala o dugovječnosti ovog saloma i došla sam do informacije da salon postoji od 1964. godine te da nikada nije promijenio lokaciju niti ime. Prva vlasnica prema mojim saznanjima bila je “mala sitna žena” Jelica, potom Helena Poljaček kod koje je radila učenica i frizerka Gordana Rnjak. One su radile do 70-tih godina, da bi potom salon preuzela Jelena Salkica. Jelena je radila do 1994. godine, da bi salon potom preuzela moja svekrva Kamila Bodulović. S obzirom da se 2002. godine Kamila zbog zdravstvenih problema umirovila salon sam preuzela ja. Salon dakle postoji dugih 60 godina, nikada nije bio zatvaran niti na drugoj lokaciji, a mislim da ovako nešto nemaju ni veći gradovi i mislim da je ovaj salon zaista dio povijesti našega grada. Upravo iz tog razloga za ovogodišnje Dane općine odlučila sam organizirati svoju samostalnu reviju frizura gdje će dijelom revije biti i moji učenici iz frizerske i kozmetičke škole Novi Travnik. Svatko od njih imat će svog modela i naravno predstavit ćemo povijest elegancije našega grada.”, ističe Snježana.

Snježana je oduvijek optimistična i sa smiješkom na licu govori o radu s mladima, budućnosti i frizerstvu općenito. Unatoč tome što frizersku školu učenici nemaju prilike upisati svake godine, zanimanje postoji, kako za frizersku, tako i za kozmetičku školu. Naravno, ne radi se o broju učenika kao nekada prije, ali bitno da se škola održava. Snježana za sve one koji se odluče na frizerstvo ima nekoliko poruka i savjeta.

“Najvažnije za svakog učenika je da upiše školu koju voli. Ukoliko ste upisali frizersku i volite to, onda zasigurno niste pogriješili jer je za mene to najbolja škola i najbolje zanimanje. Do svakog je pojedinca koliko će daleko dogurati i što će postići. Potrebno je imati vjere, slijediti svoje snove i uspjeh je zagarantiran. Također bih istaknula da nije sve u novcu jer kada nešto radiš s ljubavlju i žarom novac dođe sam, ne treba nam to biti glavni motiv. Željela bih reći kako sam jako zahvalna što su me kroz sve ove godine Novotravničani prihvatili na način na koji jesu, a kao što onaj slogan kaže ovo je za mene zaista “Mjesto za sve”.”

 

IMG_3700.jpg

Salon Elegant danas broji četiri djelatnice, dvije stalno zaposlene frizerke i dvije učenice koje su na praksi. Snježana će i dalje nastojati biti na usluzi građanima Novog Travnika, a što se tiče natjecanja ističe:

“Želja mi je i dalje ostati u ovom gradu, rekla bih sve do mirovine. Što se tiče natjecanja, mislim da je to to od mene i da bih trebala već polako škare prepustiti mlađima. U žiriju ću biti sigurno!”, zaključila je pomalo neodlučno naša sugovornica.

notra.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • 26 GODINA RADA

SNJEZANA_bodulovic.jpg

Ljubav dolazi u raznim oblicima i nemoguće je nabrojati sve njene vrste. Novotravnička frizerka Snježana Bodulović od malih nogu gaji ljubav prema frizurama, a u 26 godina rada u Novom Travniku zavoljela je svoj posao, svoje klijente i naš grad. Malo je poznato da ova simpatična frizerka radi u salonu Elegant koji u našem gradu postoji već 60 godina, a nikada nije promijenio lokaciju niti ime. U nastavku donosimo priču o novotravničkoj frizerki koja je osvajala brojna odličja na međunarodnoj i domaćoj frizerskoj sceni, ali i što planira tijekom ove godine s obzirom da salon slavi 60 godina uspješnog rada..

Godina je 1964., a Novotravničani dolaze na najbolje frizure u gradu, u frizerski salon u ulici Ljudevita Gaja na broju 37. Godina je 2024., a priča i dalje ista. Novotravničanke, a i pojedini Novotravničani u sigurnim su rukama jer dolaze u isti salon koji odiše poviješću. Sam udisaj zraka u salonu vraća uspomene duge 60 godina, a kao na filmskoj traci smjenjuju se klijenti. Jedni ulaze, drugi izlaze, a svi imaju nešto zajedničko. Osmijeh i dozu elegenacije koji im pruža salon Elegant..

Novotravnička frizerka Snježana Bodulović poznata je svima, ne samo Novotravničanima, nego i široj javnosti koja se zanima za uspjehe najboljih frizera naše zemlje. Iako je rođena Travničanka i Novi Travnik je njen grad jer već punih 26 godina brine o izgledu naših sugrađana.

Početak kao početak svaki je težak i donosi razne izazove. Snježana je tako odlučila upisati srednju medicinsku školu, no već nakon kratkog vremena frizerstvo je pronašlo nju. Ističe kako ju je na taj potez nagovorio tadašnji dečko, a današnji suprug, no frizerstvo se ne može tek tako dogoditi jer frizerstvo treba živjeti.

Kao djevojčicu privlačio ju je miris frizerskog salona, oduvijek ju je zanimalo što se to tamo događa i kako zapravo vještinama prstiju stvoriti najljepše kreacije. Nakon srednjoškolskog obrazovanja u Zagrebu i završene frizerske škole život ju je doveo u Novi Travnik, u salon Elegant u kojoj je tada radila njena svekrva, Kamila Bodulović. Sve se nekako izmijenilo i prošlo, no Elegant i Snježana ostali su na istom mjestu.

 

IMG_3704.jpg

Treba istaknuti kako je svoje prve natjecateljske korake u svijetu frizerstva ostvarila upravo u Zagrebu, kao učenica Obrtničke škole za osobne usluge. Već na prvom natjecanju frizerskih škola u Hrvatskoj Snježana je osvojila odlično četvrto mjesto što je zapravo bio jak vjetar u leđa za sve ono što je postigla kasnije.

“Važnu ulogu na mom putu imala je majstorica Vlasta Telišman iz Samobora. S njom sam napravila prve frizerske korake i udijelila mi je veliko znanje. Na njenoj praksi sam imala i prvi kontakt s klijenticom, a nakon završene frizure ponosu i sreći nije bilo kraja. Jednostavno je to za mene bio poseban osjećaj.”, ističe Snježana Bodulović u razgovoru za portal Notra.ba

Kako je oduvijek težila višem, a želja za napretkom je bila velika odlučila se oprobati i u profesionalnim frizerskim natjecanjima. 2000. godine Snježana je postala članicom Udruženja frizera Srednjobosanske županije, te su nakon te godine započela natjecanja, prvo po Bosni i Hercegovini, potom regionalna, a onda i ona veća međunarodna. Razni uspjesi 2015. godine donijeli su Snježani priliku i da predstavlja našu zemlju na Europskom prvenstvu, a dvije godine kasnije osvojila je drugo mjesto što joj je donijelo nastup na Svjetskom frizerskom prvenstvu (2017.). Ova neumorna, simpatična i energična frizerka nastupila je i Svjetskom prvenstvu 2022. godine, a potom i na istom natjecanju 2023. gdje je sa svojom ekipom bila sedma u svijetu!

SNJEZANA_bodulovic.jpg

Unatoč nastupima na velikim scenama Snježana ističe kako je zapravo najteže natjecati se pred svojim ljudima, a naglašava kako svaki rezultat i svako natjecanje ima svoju težinu.

“Najdraže i najteže mi se bilo natjecati pred domaćom publikom, a što je bio slučaj kada je natjecanje održano u Vitezu. Ipak, uspjela sam osvojiti prvo mjesto i dva puta biti državnom prvakinjom, no pred svojom publikom zaista je stresno. Nekako mi je najlakše nastupati pred ljudima koji me ne poznaju. Svako natjecanje sa sobom donosi puno uloženog truda, vremena i suza, zaista svega bude. No, biti dijelom svjetske scene i iz jednog malog grada Novog Travnika doći do prilike predstavljati svoju zemlju, svoju županiju, svoj grad, zaista je posebna čast.”

 

Ono što mi laici ne znamo ili nismo upućeni su svakako strogoća i pravila natjecanja. Na natjecanjima se zaista gleda mnogo toga, od dužine kose, boje, tehnike rada i naravno čistoće i urednosti. Godine i godine rada Snježani su donijeli utreniranost i mirnoću, a unatoč tome što nastoji napredovati individualno, nastoji pomoći i drugim kolegama. Snježana je također i potpredsjednica Udruženja frizera, a pored svih obaveza koje ima radi i u frizerskoj i kozmetičkoj srednjoj školi gdje svoju ljubav, znanje i iskustva nastoji prenijeti na učenike.

Frizerski posao sa sobom donosi razne zanimljive situacije, ali vas na neki način i usmjeri ka određenom području. Novotravnička frizerka ističe kako su joj najdraže svečane frizure jer ju opuštaju i zaista uživa praveći ih. Ono što ovaj posao također donosi su poznanstva i prijateljstva s velikiZaista, svaki posao sa sobom nosi nešto svoje, no ukoliko radite ono što volite onda ni posao nije posao, već način života i ono što vas opisuje. Frizerstvo je Snježani donijelo mnogo toga u životu, zahvalna je na svemu, a mi možemo biti ponosni na Snježanu jer uvijek s ponosom ističe da predstavlja svoj Novi Travnik i svoje ljude. Veselimo se i najavljenoj frizerskoj reviji povodom 60 godina frizerskog salona Elegant jer kao što je naša sugovornica rekla jako je malo i većih gradova koji se mogu pohvaliti sa “živom poviješću”.

m brojem ljudi, a svi oni zaslužni su za dugovječnost rada jednog frizera. S obzirom da frizerski salon Elegant postoji već 60 godina i dio je povijesti našega grada, Snježana je ove godine odlučila to i podijeliti s građanima Novog Travnika..

“Kada sam razmišljala o tome da organiziram reviju frizura u Novom Travniku istovremeno sam istraživala o dugovječnosti ovog saloma i došla sam do informacije da salon postoji od 1964. godine te da nikada nije promijenio lokaciju niti ime. Prva vlasnica prema mojim saznanjima bila je “mala sitna žena” Jelica, potom Helena Poljaček kod koje je radila učenica i frizerka Gordana Rnjak. One su radile do 70-tih godina, da bi potom salon preuzela Jelena Salkica. Jelena je radila do 1994. godine, da bi salon potom preuzela moja svekrva Kamila Bodulović. S obzirom da se 2002. godine Kamila zbog zdravstvenih problema umirovila salon sam preuzela ja. Salon dakle postoji dugih 60 godina, nikada nije bio zatvaran niti na drugoj lokaciji, a mislim da ovako nešto nemaju ni veći gradovi i mislim da je ovaj salon zaista dio povijesti našega grada. Upravo iz tog razloga za ovogodišnje Dane općine odlučila sam organizirati svoju samostalnu reviju frizura gdje će dijelom revije biti i moji učenici iz frizerske i kozmetičke škole Novi Travnik. Svatko od njih imat će svog modela i naravno predstavit ćemo povijest elegancije našega grada.”, ističe Snježana.

Snježana je oduvijek optimistična i sa smiješkom na licu govori o radu s mladima, budućnosti i frizerstvu općenito. Unatoč tome što frizersku školu učenici nemaju prilike upisati svake godine, zanimanje postoji, kako za frizersku, tako i za kozmetičku školu. Naravno, ne radi se o broju učenika kao nekada prije, ali bitno da se škola održava. Snježana za sve one koji se odluče na frizerstvo ima nekoliko poruka i savjeta.

“Najvažnije za svakog učenika je da upiše školu koju voli. Ukoliko ste upisali frizersku i volite to, onda zasigurno niste pogriješili jer je za mene to najbolja škola i najbolje zanimanje. Do svakog je pojedinca koliko će daleko dogurati i što će postići. Potrebno je imati vjere, slijediti svoje snove i uspjeh je zagarantiran. Također bih istaknula da nije sve u novcu jer kada nešto radiš s ljubavlju i žarom novac dođe sam, ne treba nam to biti glavni motiv. Željela bih reći kako sam jako zahvalna što su me kroz sve ove godine Novotravničani prihvatili na način na koji jesu, a kao što onaj slogan kaže ovo je za mene zaista “Mjesto za sve”.”

 

IMG_3700.jpg

Salon Elegant danas broji četiri djelatnice, dvije stalno zaposlene frizerke i dvije učenice koje su na praksi. Snježana će i dalje nastojati biti na usluzi građanima Novog Travnika, a što se tiče natjecanja ističe:

“Želja mi je i dalje ostati u ovom gradu, rekla bih sve do mirovine. Što se tiče natjecanja, mislim da je to to od mene i da bih trebala već polako škare prepustiti mlađima. U žiriju ću biti sigurno!”, zaključila je pomalo neodlučno naša sugovornica.

notra.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.