× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Česi oduševljeni

 cevapi-prag.jpg

Sarajevski ćevapčići zamirisali su ove godine i u češkoj prijestonici Pragu otkako su početkom godine pravu bosansku ćevabdžinicu "Balkanske tajne" otvorili Sarajlije Miralem i Vesna Rugovac.

Kako vlasnici ćevabdžinice kažu za Fenu, ideja za otvaranje ćevabdžinice se javila još davno.

- Prije 11 godina smo došli u Prag. Morali smo da se naviknemo na novi život. Sve je bilo drugačije, način života, sredina a najviše hrana. Svakim danom sve više se javljala želja za našim tradicionalnim jelima, što se u Pragu nije moglo naći - pričaju Miralem i Vesna.

Iz godine u godinu se sve više javljala želja da otvore ćevabdžinicu gdje bi prenijeli bosanski duh i omogućili ljudima iz bivše Jugoslavije da uživaju u tradicionalnom ambijentu, originalnom sarajevskom ćevapu i bosanskoj kafi.

- Što se tiče lokalnog stanivništva, oduševljeni su! Upoznati su sa ljetovanja iz Hrvatske šta su ćevapčići, pljeskavica, baklava. Skoro 30 posto naših gostiju su Česi - kažu njih dvoje.

Vlasnici meso za ćevape nabavljaju u Austriji jer je kvalitetnija roba, a sve se pravi u Pragu. Osim ćevapa, gosti mogu probati pjeskavice, sudžukice, piletinu, a vlasnici planiraju prošriti asortiman proizvoda, ali i poslovanje - otvoriti još jedan restoran.

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • Česi oduševljeni

 cevapi-prag.jpg

Sarajevski ćevapčići zamirisali su ove godine i u češkoj prijestonici Pragu otkako su početkom godine pravu bosansku ćevabdžinicu "Balkanske tajne" otvorili Sarajlije Miralem i Vesna Rugovac.

Kako vlasnici ćevabdžinice kažu za Fenu, ideja za otvaranje ćevabdžinice se javila još davno.

- Prije 11 godina smo došli u Prag. Morali smo da se naviknemo na novi život. Sve je bilo drugačije, način života, sredina a najviše hrana. Svakim danom sve više se javljala želja za našim tradicionalnim jelima, što se u Pragu nije moglo naći - pričaju Miralem i Vesna.

Iz godine u godinu se sve više javljala želja da otvore ćevabdžinicu gdje bi prenijeli bosanski duh i omogućili ljudima iz bivše Jugoslavije da uživaju u tradicionalnom ambijentu, originalnom sarajevskom ćevapu i bosanskoj kafi.

- Što se tiče lokalnog stanivništva, oduševljeni su! Upoznati su sa ljetovanja iz Hrvatske šta su ćevapčići, pljeskavica, baklava. Skoro 30 posto naših gostiju su Česi - kažu njih dvoje.

Vlasnici meso za ćevape nabavljaju u Austriji jer je kvalitetnija roba, a sve se pravi u Pragu. Osim ćevapa, gosti mogu probati pjeskavice, sudžukice, piletinu, a vlasnici planiraju prošriti asortiman proizvoda, ali i poslovanje - otvoriti još jedan restoran.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.