× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
kiseljak open
  • 17.svibnja

mesina.jpeg

Na današnji dan 1935. ubijena je talijanska blaženica Antonija Mesina koju Crkva časti kao zaštitnicu žrtava silovanja,piše nedjelja.ba.

Antonija je rođena 1919., u mjestu Orgosolo, kraju pastira i seljaka, grubih i oporih obrisa, koji su odmalena odlikovali i Antonijin karakter: odlučan i stamen, koji nije prihvaćao ništa što bi moglo povrijediti njezinu čednost.

Pohađala je mjesnu katoličku školu u kojoj je primila dobar kršćanski odgoj, te naučila živjeti u skladu s načelima evanđelja, puna ljubavi prema bližnjima i privržena obitelji. Ta je svoja uvjerenja živjela jednostavno, ali odlučno. Stoga njezino odbijanje popustiti pred zavođenjima, a potom i prijetnjama, jednoga nasilnika, nije predstavljalo nikakvu slučajnost, već plod življenja u vjeri i čvrstim uvjerenjima.

Bila je tek primila prvu svetu pričest, kada ju je 1935., napao čovjek, koji ju je htio podvrgnuti svojim strastima, ali je ona radije umrla pod udarcima kamenja negoli popustila.

Blaženom ju je proglasio Sv. Ivan Pavao II., 4. listopada 1987. Mučenica je čistoće poput Svete Marije Goretti.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.