Srednja strukovna škola Fojnica u Kiseljaku pokrenula je projekt "Oživimo bakinu kuhinju".
Projekt se realizira jednom mjesečno, svaki put s drugom temom. Plan je da se održi sve do kraja školske godine.
Na švedskom stolu nađe se voće,kolači, prirodni sokovi, kiflice po tradicionalnom receptu, a neizostavna je i pita.
Niti jedan početak nije bio lagan, no sada do velikog odmora sve košarice budu ispražnjene.
Idejni pokretač pokretač je profesorica Josipa Milinović koja i sama peče tijesto, pakuje i ubire voće...
"Ideja se javila još prošle godine, no zbog epidemiološke situacije nismo mogli. Moja ideja je bila da učenicima približimo domaću ishranu i da steknu naviku da neke namirnice nose od kuće . Zahvaljujući ravnatelju Slavenku Ivičeviću osnovne namirnice nam obezbijedi škola, ostale koje imamo kući kolege doniraju. Velik je moj trud, ali i svih mojih kolega", kaže profesorica Milinović za emisiju Jutro za sve.
artinfo.ba