× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Povodom Svjetskog dana tjestenine

 pasta_adela_1.png

 

U svijetu se 25.listopad obilježava kao Dan tjestenine. I tjestenina je svakako zaslužila imati svoj dan.

Ovaj talijanski specijalitet priprema se na razne načine i u raznim oblicima.Prošle godine diljem svijeta pojedeno je preko 17 milijuna tona tjestenine.

Prosječan Talijan u tijeku godine pojede čak oko 23 kilograma tjestenine. I Hrvati su visoko u tom poretku, sa 9 kilograma prosječno po osobi. 

Kiseljačanka Adela Šljivo Mukača uspjela je hobi pretvoriti u mali biznis. Bavi se proizvodnjom organske, ručno rađene paste, bez aditiva i umjetnih bojila.

Kako sama kaže, na taj potez odlučila se u nedostatku posla u struci i višku slobodnog vremena. Adela je diplomirana pravnica i majka dvoje djece. Ne uspijeva pronaći posao u struci, te se odlučila na vlastiti mali biznis, koji je zapravo honorarni hobi.

"Otprilike početkom ove godine pokrenula sam vlastiti mali biznis. Već dugo pravim tjesteninu i dijelim prijateljima, rodbini. Priča se brzo proširila, a internet je samu priču još ubrzao.Sama radim u svom stanu, više iz hobija", kaže nam nam naša sugovornica. 

No, naravno, to nije pravi posao. Adela bi najradije, kao i ostali sugrađani i sugrađanke, voljela raditi posao za koji se školovala.

"Čisto iz nekog zadovoljstva napravim i koju kutiju paste i za druge ljude.Volim kada spakiram ono što napravim svojim rukama, a točno znam koliko truda i ljubavi uložim u to, te onda dobijem pohvale za to", dodaje.

Sama zarada nije velika, pogotovo ako se usporedi utrošeno vrijeme i sredstva.Dječica su glavna okupacija, pa tek onda proizvodnja tjestenine.

Najviše zainteresiranih kupaca je iz Kiseljaka. Cijena jedne kutije od 400 grama je 5 KM. Najviše se traži obični/natur pilav te tagiatelle.

U ponudi su i tarhana, rezanci za juhu, lazanje. Moguće je i dodavanje povrća po želji poput špinata,srijemoša, mrkve, kao i odabir brašna. Sve se radi po narudžbi. 

"Željela bih za kraj istaknuti kako ovo nije moj primarni posao, ali ponosna sam što sam nakon toliko godina na birou uspjela stvoriti nešto svojim rukama. Najveća satisfakcija su reakcije kupaca, koji se obično vrate i kupe još jednu kutiju paste. Ipak, bila bih presretna kada bih uskoro dobila posao u struci i kada bi pravljenje paste ostao moj hobi", zaključuje Adela. 

Predivnu i preukusnu ponudu možete pogledati na instagram profilu pasta.by.adela.

Webp.net-resizeimage_26.jpg

Webp.net-resizeimage_4.png

Webp.net-resizeimage_25.jpg

Webp.net-resizeimage_1.png

Webp.net-resizeimage.png
 
 
BM/artinfo.ba
NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Povodom Svjetskog dana tjestenine

 pasta_adela_1.png

 

U svijetu se 25.listopad obilježava kao Dan tjestenine. I tjestenina je svakako zaslužila imati svoj dan.

Ovaj talijanski specijalitet priprema se na razne načine i u raznim oblicima.Prošle godine diljem svijeta pojedeno je preko 17 milijuna tona tjestenine.

Prosječan Talijan u tijeku godine pojede čak oko 23 kilograma tjestenine. I Hrvati su visoko u tom poretku, sa 9 kilograma prosječno po osobi. 

Kiseljačanka Adela Šljivo Mukača uspjela je hobi pretvoriti u mali biznis. Bavi se proizvodnjom organske, ručno rađene paste, bez aditiva i umjetnih bojila.

Kako sama kaže, na taj potez odlučila se u nedostatku posla u struci i višku slobodnog vremena. Adela je diplomirana pravnica i majka dvoje djece. Ne uspijeva pronaći posao u struci, te se odlučila na vlastiti mali biznis, koji je zapravo honorarni hobi.

"Otprilike početkom ove godine pokrenula sam vlastiti mali biznis. Već dugo pravim tjesteninu i dijelim prijateljima, rodbini. Priča se brzo proširila, a internet je samu priču još ubrzao.Sama radim u svom stanu, više iz hobija", kaže nam nam naša sugovornica. 

No, naravno, to nije pravi posao. Adela bi najradije, kao i ostali sugrađani i sugrađanke, voljela raditi posao za koji se školovala.

"Čisto iz nekog zadovoljstva napravim i koju kutiju paste i za druge ljude.Volim kada spakiram ono što napravim svojim rukama, a točno znam koliko truda i ljubavi uložim u to, te onda dobijem pohvale za to", dodaje.

Sama zarada nije velika, pogotovo ako se usporedi utrošeno vrijeme i sredstva.Dječica su glavna okupacija, pa tek onda proizvodnja tjestenine.

Najviše zainteresiranih kupaca je iz Kiseljaka. Cijena jedne kutije od 400 grama je 5 KM. Najviše se traži obični/natur pilav te tagiatelle.

U ponudi su i tarhana, rezanci za juhu, lazanje. Moguće je i dodavanje povrća po želji poput špinata,srijemoša, mrkve, kao i odabir brašna. Sve se radi po narudžbi. 

"Željela bih za kraj istaknuti kako ovo nije moj primarni posao, ali ponosna sam što sam nakon toliko godina na birou uspjela stvoriti nešto svojim rukama. Najveća satisfakcija su reakcije kupaca, koji se obično vrate i kupe još jednu kutiju paste. Ipak, bila bih presretna kada bih uskoro dobila posao u struci i kada bi pravljenje paste ostao moj hobi", zaključuje Adela. 

Predivnu i preukusnu ponudu možete pogledati na instagram profilu pasta.by.adela.

Webp.net-resizeimage_26.jpg

Webp.net-resizeimage_4.png

Webp.net-resizeimage_25.jpg

Webp.net-resizeimage_1.png

Webp.net-resizeimage.png
 
 
BM/artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.