Amper juha idealna je za doručak. Hranjiva i jednostavna za pripravu. Zapravo je kao prijelazna faza između juhe i čorbe.
Sastojci :
- 2 žlice masti
-2 žlice brašna
-oko litar vode
-začini (sol,biber,crvena paprika)
-šaka tjestenine (po potrebi)
Na masti upržiti brašno, brzo miješajući da dobije lijepu boju, nalik boji meda. Dodati malu žlicu crvene paprike (slatke), promiješati, i dodati vodu.Dodati soli i bibera odokativno, i ostaviti da vrije pet minuta.
Ukoliko želite dodajte tjesteninu. Osobno preferiram makarone. Provjeriti okus, dodati po potrebi začina, i ostaviti da vrije još desetak minuta. Ukoliko se čini pregusto, dodati još vode, izmiješati i pustiti da još jednom provrije.
Juha je idealna za one i koji nisu njeni neki ljubitelji. Ovo je bilo moje omiljeno jelo u djetinjstvu, pravila ju je baka, pravi ju i majka. Obožavam ju uz prženice jer me podsjeća na sretne dane djetinjstva.Dobar tek.
artinfo.ba