ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
OŠ "Ivan Goran Kovačić"

 upshift.jpg

 

 

 

e UPSHIFT  je online radionica za timove mladih ljudi uzrasta od 13 do 19 godina koji u svojim lokalnim zajednicama primjećuju neki problem i žele raditi na njegovom rješavanju. Usto se uz podršku mentora i trenera, uče kako dizajnirati rješavanje problema i natječu se za novčane nagrade od po 3 000 KM pomoću kojih mogu realizirati svoja rješenja. Ovaj je program kreiran u UNICEF-ovom Uredu za inovacije i implementiran u 34 zemlje svijeta, a u 2021. godini provodi se uz financijsku podršku Kraljevine Švedske u BiH uz suradnju s organizacijom „Genesis Project“ iz Banjaluke. Obavijesti o prijavi na ovaj vrlo važan i vrijedan natječaj stizale su preko društvenih mreža, na adrese škola. 

OŠ „Ivan Goran Kovačić“ Gojevići – Fojnica rado je obavijestila sve naše učenike o načinu i uvjetima natječaja. Tri su tima iz naše škole oduševljeno i s posebnim interesom prihvatila ovu ideju i u komunikaciji sa svojim nastavnicima i vršnjacima iznosili koje sve probleme svakodnevno uočavaju i žele riješiti. Posebnu podršku, ohrabrenje i usmjeravanje tijekom prijava i prvih zoom intervjua pružali su im nastavnica kemije Lucija Bošnjak i pedagogica Nina Bošnjak. Od samoga početka bili su oduševljeni idejom, motivirani za rad, što je dva tima, čije je prijavljene probleme stručni žiri prepoznao kao važne i ostvarive, dovelo od 140 prijava u najuži krug od 10 timova koji se sada svakodnevnim radionicama u trajanju od 11. do 18. travnja s dodijeljenim mentorima bore za realizaciju najboljih ideja.

Tim mentora im uz podršku omogućava da steknu nova znanja i vještine i riješe probleme što bi moglo pridonijeti još kvalitetnijoj i modernijoj školi i boljoj i ljepšoj lokalnoj sredini. Iz škole ističu kako su izrazito ponosni na učenike. Luka Oroz, Antonio Šimunić, Gabrijela Krajina i Ewald Stanić su tim iz Gojevića i bave se problemom „Mladi se hrane nezdravo i to negativno utječe na njihovo zdravlje“, a Ivano Iviš, Natalia Džepić i Sanda Šako su tim iz Fojnice i bave se problemom „Mladi nemaju vještine potrebne za vođenje domaćinstva“.  Uime škole timovima od srca čestitaju na trudu, radu, zalaganju, kreativnosti i timskom duhu bez kojega sigurno ne bi ovo uspjeli postići, što je sada posebno važno i potrebno, u ovom teškom vremenu pandemije. 

"Želimo im puno uspjeha u radu i sretni smo što imaju priliku pokazati svoje interese, i kao mlade i aktivne osobe biti primjer svima nama kako se želi, može i treba razgovarati o aktualnim problemima i utjecati na njihovo rješavanje", poručuju iz OŠ Ivan Goran Kovačić.

 

artinfp-ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17