× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Zaljeveni kolač

 

tulumbe.jpg

 

Tulumbe su još jedan kolač koji je uvijek imao poseban okus kod naših baka. Bake su recepte prenijele i na mlađe generacije, te se ovaj kolač pravi i među mlađim generacijama.

Sastojci :

-500 grama brašna

- 400 mililitara vode

-150 mililitara ulja

-5 jaja

-žlica šećera

-žličica soli

-ulje za prženje

 

Sastojci za agdu : 

-litar vode

-600 grama šećera

-pola limuna

 

Vodu, ulje , šećer i stol staviti da prokuha.Kada prokuha, ugasiti štednjak, dodati brašno i miješati kako bi smjesa dobila na gustoći. Ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi, dodavati jedno po jedno jaje i miješati dok se ne sjedini. Ne smije biti tragova jaja, a možda je najbolje miješati rukama.

Stavljati smjesu u kalup za tulumbe, i praviti željene oblike, manje ili veće. Ukoliko nemate kalup, možete improvizirati.

Peći u ulju na srednjoj temperaturi. Pržiti nekoliko minuta dok ne dobiju lijepu žućkastu boju. 

Sastojke za agdu staviti da se kuhaju, i kuhati dok šećer ne ukuha. Ostaviti agdu da se malo prohladi.

Kada sve tulumbe budu gotove, poredati ih u tepsiju, i preliti agdom.Kada upiju, spremne su za konzumiranje.

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Zaljeveni kolač

 

tulumbe.jpg

 

Tulumbe su još jedan kolač koji je uvijek imao poseban okus kod naših baka. Bake su recepte prenijele i na mlađe generacije, te se ovaj kolač pravi i među mlađim generacijama.

Sastojci :

-500 grama brašna

- 400 mililitara vode

-150 mililitara ulja

-5 jaja

-žlica šećera

-žličica soli

-ulje za prženje

 

Sastojci za agdu : 

-litar vode

-600 grama šećera

-pola limuna

 

Vodu, ulje , šećer i stol staviti da prokuha.Kada prokuha, ugasiti štednjak, dodati brašno i miješati kako bi smjesa dobila na gustoći. Ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi, dodavati jedno po jedno jaje i miješati dok se ne sjedini. Ne smije biti tragova jaja, a možda je najbolje miješati rukama.

Stavljati smjesu u kalup za tulumbe, i praviti željene oblike, manje ili veće. Ukoliko nemate kalup, možete improvizirati.

Peći u ulju na srednjoj temperaturi. Pržiti nekoliko minuta dok ne dobiju lijepu žućkastu boju. 

Sastojke za agdu staviti da se kuhaju, i kuhati dok šećer ne ukuha. Ostaviti agdu da se malo prohladi.

Kada sve tulumbe budu gotove, poredati ih u tepsiju, i preliti agdom.Kada upiju, spremne su za konzumiranje.

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.