× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Lagane za pripravu

 

hurmasice.jpg

 

Hurmašice su zaljeveni kolač, koji je također nalazio svoje mjesto na trpezi naših baka. Bake su to prenijele i na mlađe naraštaje, a kolač je idealan i za brojnije obitelji, jer zbog zaljeva nije ih moguće previše pojesti. 

Sastojci: 

- 2 jaja

- 2 šalice šećera

-2 šalice ulja

- brašna po potrebi

- pola praška za pecivo

 

za zaljev (agdu)

-9 šalica šećera

-11 šalica vode

-1 limun

 

Jaja se umute sa šećerom i uljem. Postepeno se dodaje brašno i prašak za pecivo. Treba se dobiti masa srednje tvrdoće. Od tijesta se oblikuju kuglice veličine oraha, pa se potom spljošte, razvuku, i pritisnu na ribež (najsitnije rupice). Slažu se u suhu tepsiju, nepodmazanu.Peku se na temperaturi od 200 do 220 stupnjeva dok ne porumene. 

U drugoj posudi zamutiti agdu. Šećer preliti vodom i dobro izmiješati, dok se skroz ne istopi. Dodati malo soka limuna, a možete i dodati koju tanku šnitu limuna. 

Vruće hurmašice preliti agdom u tepsiji, poklopiti i čekati da upiju. 

Naravno, ima više recepata, a za ovaj smatramo da je najjednostavnij. Hurmašicama ćete sigurno obradovati ukućane, naročito one starije.

 

artinfo.ba

 

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • Lagane za pripravu

 

hurmasice.jpg

 

Hurmašice su zaljeveni kolač, koji je također nalazio svoje mjesto na trpezi naših baka. Bake su to prenijele i na mlađe naraštaje, a kolač je idealan i za brojnije obitelji, jer zbog zaljeva nije ih moguće previše pojesti. 

Sastojci: 

- 2 jaja

- 2 šalice šećera

-2 šalice ulja

- brašna po potrebi

- pola praška za pecivo

 

za zaljev (agdu)

-9 šalica šećera

-11 šalica vode

-1 limun

 

Jaja se umute sa šećerom i uljem. Postepeno se dodaje brašno i prašak za pecivo. Treba se dobiti masa srednje tvrdoće. Od tijesta se oblikuju kuglice veličine oraha, pa se potom spljošte, razvuku, i pritisnu na ribež (najsitnije rupice). Slažu se u suhu tepsiju, nepodmazanu.Peku se na temperaturi od 200 do 220 stupnjeva dok ne porumene. 

U drugoj posudi zamutiti agdu. Šećer preliti vodom i dobro izmiješati, dok se skroz ne istopi. Dodati malo soka limuna, a možete i dodati koju tanku šnitu limuna. 

Vruće hurmašice preliti agdom u tepsiji, poklopiti i čekati da upiju. 

Naravno, ima više recepata, a za ovaj smatramo da je najjednostavnij. Hurmašicama ćete sigurno obradovati ukućane, naročito one starije.

 

artinfo.ba

 

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.