ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Agro savjetnik

vrt_ožujak.jpg

 

Ožujak je udarnički mjesec kada su u pitanju radovi u vrtu. Prije svega potrebno je pripremiti zemljište za sadnju. 

Prije okopavanja ili preoravanja potrebno je dužinom cijelog polja istresti zrelo stajsko gnjojivo, a potom preorati ili prekopati, ako je manja površina.U prvoj dekadi najbolje je posaditi luk, špinat, grašak, mrkvu, zelenu salatu. U drugoj dekadi može se saditi celer, rotkvicu, peršin,pastrnjak. Kraj mjeseca idealan je za sadnju kupusa, kelja i korabe. 

U ožujku bi se trebale pripremati i presadnice, kao što su brokula,cvjetača, paprika, rajčica, patlidžan. Potrebno je pripremiti gajbice, sandučiće, plastične čaše s mješavinom pijeska i zemlje, i u te posude rasporediti sjeme, potom ostaviti na toplom i osunčanom mjestu do klijanja. Nije loše ni pokriti posude sa prozirnom folijom. 

U ožujku se može saditi i ukrasno bilje, poput ruža,a treba i prorijediti i presaditi začinsko i ljekovito bilje. Također, orezuju se žive ograde, šimširi i slično. Mogu se još uvijek posaditi i voćke, ukoliko zemljište nije smrznuto i previše vlažno. Oko ranije posađenih voćki treba staviti komposta, ukoliko ga imate, ili običnog stajskog đubriva. 

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17