× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Pogotovo bakina

 kukuruza.jpg

 

Nastavljamo sa našom rubrikom Art kuhinja, kojoj starim , domaćim jelima vraćamo čitatelje u sretne dane djetinjstva. 

A danas je na meniju ukusna kukuruza, koju su tako vješto pravile naše bake. Omiljeno pecivo mnogih u djetinjstvu. Svi imaju svoje recepte, noviji recepti uključuju i neke nove sastojke. U nekim krajevima zovu ju kuruza, u nekim proja. 

Sastojci : 

- 1 žlilica soli

- 1 žlilica šećera

- 2 žlice običnog, bijelog brašna

- 1 žličica sode bikarbone

- 800 grama kukuruznog brašna

 

Priprema je jednostavna.Sve sastojke zamiješamo vrelom vodom. No, smjesa treba biti rjeđa od smjese za obični kruh, malo gušća nego smjesa za palačinke. Izliti u nauljenu tepsiju, i ostaviti da odstoji nekoliko sati.Rukom rasporediti po tepsiji.  Rernu prethodno zagrijati, a potom staviti da se peče. Pečeno je kad dobro porumeni.

Vjerujemo kako će vas ovo jelo vratiti u djetinjstvo, a možda se svidi i vašoj djeci. 

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
  • Pogotovo bakina

 kukuruza.jpg

 

Nastavljamo sa našom rubrikom Art kuhinja, kojoj starim , domaćim jelima vraćamo čitatelje u sretne dane djetinjstva. 

A danas je na meniju ukusna kukuruza, koju su tako vješto pravile naše bake. Omiljeno pecivo mnogih u djetinjstvu. Svi imaju svoje recepte, noviji recepti uključuju i neke nove sastojke. U nekim krajevima zovu ju kuruza, u nekim proja. 

Sastojci : 

- 1 žlilica soli

- 1 žlilica šećera

- 2 žlice običnog, bijelog brašna

- 1 žličica sode bikarbone

- 800 grama kukuruznog brašna

 

Priprema je jednostavna.Sve sastojke zamiješamo vrelom vodom. No, smjesa treba biti rjeđa od smjese za obični kruh, malo gušća nego smjesa za palačinke. Izliti u nauljenu tepsiju, i ostaviti da odstoji nekoliko sati.Rukom rasporediti po tepsiji.  Rernu prethodno zagrijati, a potom staviti da se peče. Pečeno je kad dobro porumeni.

Vjerujemo kako će vas ovo jelo vratiti u djetinjstvo, a možda se svidi i vašoj djeci. 

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.