ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Problematika nasilja nad ženama

Gimnazija_MOsar.jpg

 

U sklopu globalne kampanje protiv nasilja nad ženama "One Billion Rising" koja ima za cilj ukazati na problem s kojim se suočavaju žene širom svijeta, u četvrtak, 4. ožujka, u Gimnaziji Mostar s početkom u 18.30 sati bit će održana tribina pod nazivom "Pitaš se zašto šutim?".

Na tribini će govoriti psihologinja Marjana Tomaš i članica Udruženja "Žena BiH" Arnela Buzaljko.

Poražavajuća statistika da svaka treća žena doživi neki oblik nasilja ili seksualnog uznemiravanja potakla je aktivisticu Eve Ensler da stvori temelje za globalni V-Day pokret protiv nasilja kojem se pridružuje veliki broj pojedinaca i organizacija, priopćili su organizatori.

Mostar je dio "One Billion Rising" kampanje od 2012. godine na inicijativu lokalnih aktivistica uz podršku Vijeća mladih Grada Mostara, Udruženja Žena BiH, Podružnice psihologa HNŽ-a i Američkog kutka Mostar.

Inače, već dugi niz godina u sklopu kampanje 14. veljače se organizira veliki simbolični ples protiv nasilja nad ženama kao simbol slobode tijela, duha i izraza emocija i nenasilnog otpora nasilju. Zbog pandemije konoravirusa manifestacija ove godine nije održana već je pripremljen video uz pjesmu One Billion Raising kampanje "Break The Chain", navode organizatori.

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17