ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Prijedlog za ručak

 a976c5575638ac906168f05591660745_view_l.jpg

 

I maglice su jedno od starinskih jela, koje je prkosilo vremenu i sačuvalo se i dan danas. Fojničke maglice nadaleko su poznate, i sigurno su najkvalitetnije od svoh onih koje se prodaju u trgovinama. Donosimo recept za vaše maglice, i garantiramo da će biti jako ukusne. 

Sastojci : 

- brašno

- sol

-voda

- ulje

 

Od ovih sastojaka potrebno je zamijesiti tijesto , kao za pitu i potom ostaviti da odstoji. Potom je potrebno oklagijom razvaljati tijesto na stolu, i pritom posipati brašnom da se ne bi lijepilo. Kada budete gotovi, zalijte uljem ali u jako tankom mlazu i namotajte na oklagiju. Svucite sa oklagije, i režite oštrim nožem na komadiće dužine oko dva centimetra, u poredajte u posudu za pečenje. Otprilike, potrebno je peći 15-ak minuta na temperaturi od 200 stupnjeva. Kada ispečete, ostavite na hlađenje, i onda razdvojite. Čuvajte u papirnoj vrećici, i može stajati jako dugo. 

 

Kada ste napravili svoje maglice, onda ih možete i spremiti za posluživanje. 

Sastojci : 

- 300 grama maglica

- litar jogurta

- 3 česna češnjaka

-malo soli

 

Priprema je jednostavna. Prokuhati jedan litar vode, posoliti i preliti maglice u jednoj posudi. Poklopiti i ostaviti da upiju vodu. Češnjak isjeći na sitno, ili istucati. Ocijediti maglice od viška tekućine, a u drugoj posudi izmiješati jogurt i češnjak, posoliti i onda preliti maglice. Dobro izmiješati i već su spremne za konzumaciju. Najbolje je napraviti onoliko koliko će se odmah pojesti, a ova količina otprilike je dostatna za četiri osobe.

 

artinfo.ba

 

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17