× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Recept i podsjetnik

patišpanja.jpg

 

Patišpanja je sigurno bila omiljena slastica, a svatko ima neki svoj način priprave. Svatko je prilagođavao omjer sastojaka, ovisno o tome kakvu patišpanju voli, ili koliko ukućana ima u kući. Neki su zalijevali agdom, neki su dodavali štošta, a mi donosimo najjednostavniji recept. Izostavili smo mlijeko, koje se također može dodati u smjesu.

Sastojci : 

-5 jaja

-10 kašika šećera

-10 kašika brašna

-prašak za pecivo

 

Jaja i šećer dugo mutiti, dok ne postane pjenasto. Neki odvajaju bjelance i žumance, pa odvojeno mute i kasnije sjedine, ali jednostavnije je ne odvajati. 

Bolje je mutiti žicom ili vilicom nego mikserom. U drugoj posudi pomiješati prašak za pecivo i brašno. 

Kada se dobije pjenasta smjesa, dodati u nju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobro izmiješati kutlačom. I spremno je pečenje. 

Peći 15-20 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Postoji jednostavan način provjere, tijekom pečenja čačkalicom probosti vašu patišpanju, ukoliko se tijesto ne lijepi za čačkalicu pečena je i spremna za konzumaciju. 

Možete na nju dodati sve i svašta, od čokolade pa nadalje,možete preliti agdom, ali vjerujemo da stariji više vole okus stare, suhe patišpanje, koja vraća u djetinjstvo. 

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
  • Recept i podsjetnik

patišpanja.jpg

 

Patišpanja je sigurno bila omiljena slastica, a svatko ima neki svoj način priprave. Svatko je prilagođavao omjer sastojaka, ovisno o tome kakvu patišpanju voli, ili koliko ukućana ima u kući. Neki su zalijevali agdom, neki su dodavali štošta, a mi donosimo najjednostavniji recept. Izostavili smo mlijeko, koje se također može dodati u smjesu.

Sastojci : 

-5 jaja

-10 kašika šećera

-10 kašika brašna

-prašak za pecivo

 

Jaja i šećer dugo mutiti, dok ne postane pjenasto. Neki odvajaju bjelance i žumance, pa odvojeno mute i kasnije sjedine, ali jednostavnije je ne odvajati. 

Bolje je mutiti žicom ili vilicom nego mikserom. U drugoj posudi pomiješati prašak za pecivo i brašno. 

Kada se dobije pjenasta smjesa, dodati u nju brašno pomiješano s praškom za pecivo. Dobro izmiješati kutlačom. I spremno je pečenje. 

Peći 15-20 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva. Postoji jednostavan način provjere, tijekom pečenja čačkalicom probosti vašu patišpanju, ukoliko se tijesto ne lijepi za čačkalicu pečena je i spremna za konzumaciju. 

Možete na nju dodati sve i svašta, od čokolade pa nadalje,možete preliti agdom, ali vjerujemo da stariji više vole okus stare, suhe patišpanje, koja vraća u djetinjstvo. 

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.