× Početna Vijesti Sport Kultura Crna kronika Politika Zanimljivosti
  • Pravi se i danas

 

kljukuša.jpg

 

Kljukuša je nekad sigurno bila neizostavan dio trpeze , ali i sada se sačuvala , pogotovo kada je u pitanju seoska kuhinja. Priprema je jednostavna, a svatko ima svoj način pravljenja i neku specifičnost. Donosimo jedan od recepata za ovo starinsko jelo.

- oko 2 kg krompira,

- 200 g brašna,

- 150 ml ulja,

- soli po ukusu,

- biber po ukusu,

- 2 glavice luka

 

Priprema je sljedeća : 

-prvo oguilite krumpir i izrendate ga na krupno rende

-potom pomiješate krumpir s uljem , i začinima

- dodate brašno i dobro promiješate, a najbolje je promiješati rukama dok se smjesa ne sjedini

- po potrebi i ukusu, možete dodati i sjeckani luk

- u zagrijanu tepsiju ili pleh ubacite smjesu i stavite da se peče

- nakon pola sata premažete mašću ili maslacem, i vratite da porumeni

-kada porumeni, spremna je za trpezu

 

Kljukuša je bila omiljena , pogotovo u obiteljima s više djece, zbog lake pripreme i jednostavnih sastojaka. Vruća se stavljala na stol. Sam spomen kljukuše mnoge vraća u sretna vremena djetinjstva.

 

artinfo.ba

NATJEČAJI RADAR OSMRTNICE MARKETING POŠALJITE VIJEST
Sarajevski kiseljak - novi 28.6.
Ecos
  • Pravi se i danas

 

kljukuša.jpg

 

Kljukuša je nekad sigurno bila neizostavan dio trpeze , ali i sada se sačuvala , pogotovo kada je u pitanju seoska kuhinja. Priprema je jednostavna, a svatko ima svoj način pravljenja i neku specifičnost. Donosimo jedan od recepata za ovo starinsko jelo.

- oko 2 kg krompira,

- 200 g brašna,

- 150 ml ulja,

- soli po ukusu,

- biber po ukusu,

- 2 glavice luka

 

Priprema je sljedeća : 

-prvo oguilite krumpir i izrendate ga na krupno rende

-potom pomiješate krumpir s uljem , i začinima

- dodate brašno i dobro promiješate, a najbolje je promiješati rukama dok se smjesa ne sjedini

- po potrebi i ukusu, možete dodati i sjeckani luk

- u zagrijanu tepsiju ili pleh ubacite smjesu i stavite da se peče

- nakon pola sata premažete mašću ili maslacem, i vratite da porumeni

-kada porumeni, spremna je za trpezu

 

Kljukuša je bila omiljena , pogotovo u obiteljima s više djece, zbog lake pripreme i jednostavnih sastojaka. Vruća se stavljala na stol. Sam spomen kljukuše mnoge vraća u sretna vremena djetinjstva.

 

artinfo.ba

REDAKCIJA PORTALA

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

Copyright 2007-2023 ART Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Uvjeti korištenja Pravila privatnosti Kolačići Impressum

Pravila o kolačićima

Ova stranica koristi samo nužne kolačiće kako bi Vam omogućili bolje i ugodnije surfanje. Korištenjem web stranice slažete se sa uvjetima korištenja kolačića.