ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Kršenje pravila

trump_tweet.jpg

 

Nalozi na društvenim mrežama Twitter i Facebook, koje koristi bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump, su blokirani zbog kršenja pravila.

Podsjećamo, u sinoćnjim neredima nakon što su Trumpove pristaše na silu uletjele u Kapitol život su izgubile četiri osobe. Trump je označen kao direktni krivac , jer je svojim objavama poticao masu na reakciju, stalno aludirajući na neregularnost izbora i krađu.Nakon sinoćnjeg incidenta objavio je video u kojem svoje obožavatelje poziva na odustajanje od nasilja, ali i taj video je ocijenjen samo kao ironično poticanje na mržnju, netrpeljivost i nasilje.

Facebook je potvrdio da je Trumpova stranica blokirana na 24 sata,a Twitter je zaprijetio i trajnom blokadom računa ukoliko se ne uklone sporni tweetovi.

Trumpov račun blokiran je i na Instagramu, te se kontroverzni političar trenutno nema preko čega oglašavati.Video je uklonjen i sa Youtubea.ž

Bivšeg predsjednika SAD-a na društvenim mrežama prate milijuni ljudi, a na taj način je i vodio svoju predsjedničku kampanju.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2021 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17