ART BLOG NAŠA DIJASPORA NATJEČAJI MARKETING POŠALJITE VIJEST
Veliki problem

nasilje-nad-djecom.jpg

 

Danas se u cijelom svijetu obilježava Međunarodni dan prevencije zlostavljanja djece. Dan je to koji bi nas trebao podsjećati da djeci pružamo dovoljno pažnje, ljubavi, razumijevanja, te da im stvaramo mjesto dostojno odrastanja.

Svjetski dan nastao je na inicijativu Fundacije svjetskog samita žena (WWSF, engl. Women’s World Summit Foundation) iz 2000. godine s ciljem stvaranja kulture prevencije diljem svijeta poticanjem vlada i društvenih organizacija na aktivnije uključivanje u zaštiti djece.Danas se održava niz aktivnosti, predavanja, radionica, koje imaju za cilj povećati svijest o zlostavljanju djece, tražiti razloge i raditi na prevenciji iste.

Ovo je vrlo težak i složen problem, pogotovo u zemljama trećeg svijeta, gdje se djeca iskorištavaju, te na razne načine zlostavljaju. No, i u Europi je ova tema živa i jezgrovita, djeca su izložena raznim oblicima zlostavljanja i zapostavljanja.

Statistika nam kazuje da jedna od četiri djevojčice i jedan od šest dječaka prije svoje osamnaeste godine iskuse neki oblik seksualnog zlostavljanja.Čak 80 posto djece je zlostavljano od strane bliskih osoba, kojim vjeruju.

Ovo je problem koji čijem se rješavanju treba pristupiti prije svega u lokalnim zajednicama, a potom i na većim razinama.

 

artinfo.ba

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17