ART BLOG KALENDAR DOGAĐAJA OSMRTNICE NATJEČAJI MARKETING
Korona odgodila odluku o ukidanju
 
preuzmi.jpg
 
 
Praksa je da se sat pomjera svakog posljednjeg vikenda u listopadu čime se sa ljetnog prelazi na zimsko računanje vremena.

Ovo bi moglo biti posljednje pomijeranje kazaljki sa ljetnog na zimsko računanje jer je Europski parlament u ožujku 2019. godine izglasao ukidanje pravila "do kraja 2021. godine".

Problem je tu tome što zemlje EU još nisu odabrale hoće li  ostati privržene ljetnom ili zimskom računanju.

Zemlje koje žele ostati na ljetnom računanju kazaljke će posljednji put pomaknuti u ožujku 2021. godine. Također, moguće je da će se desiti konsenzus, odnosno da će sve zemlje pristati na isti model, najvjerovatnije ljetni.

Ipak, s obzirom na Brexit i pogotovo koronavirus, problem računanja vremena je gurnut ustranu pa bi se donošenje rješenja moglo odužiti sve do 2022.

Što se tiče BiH, Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo je još prošle godine razmotriti nacrt zakona kojim bi se pratila odluka Brisela, ali ona nikada nije došla na red iako je Institut za mjeriteljstvo proslijedilo materijal.

Svakako je izvjesno da će BiH pratiti odluku Europske unije i prilagoditi se ukidanju sezonskog pomjeranja vremena, piše klix.ba. 
 

 Prijavi grešku

0
0
0
s2sdefault

artinfo2019-footer-logo.png

REDAKCIJA PORTALA

E-mail

artinfo.portal@gmail.com

Marketing

marketing@artinfo.ba

POSTANITE DIO TIMA

Copyright 2007-2020 ART  Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

designer17